Létrehozva: 2024.10.04. 11:30

„Telefonon keresztül fenyegetnek” – saját szurkolói támadják a Lazio elnökét

Az elnök a csapat ultráinak a célpontja lett. A fenyegetések folyamatosan érkeznek a Lazio igazgatójához.

A Lazio elnöke, Claudio Lotito elárulta, hogy folyamatosan fenyegetéseket kap az ultrák részéről, akik több jegyet követelnek, de ő kiáll az igaza mellett. Az olasz futballt újabb botrány rázta meg, amely a Milan és az Inter ultráinak tagjai körül forog. Az ügyre az elmúlt napokban derült fény, amikor az olasz maffiaellenes rendőrség egy sor letartóztatást hajtott végre. Az ultrák tagjai közül is többeken kattant a bilincs. Ezek a személyek állítólag megzsarolták klubjaikat, hogy ingyen jegyeket kapjanak, majd eladták azokat a feketepiacon. 

football
A vezetői és szurkolói fenyegetések nem ritkák az olasz futballban Fotó: Pexels/ Fabricio Trujillo

Fenyegetés a végletekig

A 67 éves olasz szenátusi tag 2004 óta a Lazio elnöke, és ez idő alatt számos botrányba keveredett. Két és fél évre eltiltották a 2006-os olasz bundabotrány miatt, később két játékos jogainak elvételéért is eltiltották tíz hónapra, legutóbb pedig a 2021-es COVID-protokollt szegte meg a csapata, így két hónapra kényszerpihenőre ment. Lotito így reagált a fenyegetésekre:

Még mindig biztonsági kíséret mellett élek, telefonos fenyegetéseket kapok, naponta hetet-nyolcat is, tüntetéseket és kántálásokat is tartanak ellenem, szórólapokat készítenek a szurkolók, amin a sírom van gyertyákkal, de én kiállok magamért és nem engedek.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek