Létrehozva: 2024.10.03. 08:30

Pontot remél a Fradi legendája, óriási fölényben a Tottenham

Óriási bravúr kell a Ferencvárostól csütörtökön, a Tottenham elleni Európa-liga meccsen. Az angolok játékosai egyedül annyit érnek, mint a Fradi teljes kezdője. A zöld-fehérek legendája bízik a pontszerzésben.

Tisztességes helytállást, Fradi-szintű lelkesedést vár a mai utodoktól Mucha József, a Ferencváros egykori legendás középpályása. A gárda ma este a Gropuma Arénában az angol Tottenham ellen szerepel Európa Liga-meccsen (18.45, M4 Sport). A Fradi korábbi középpályása, edzője 252 alkalommal játszott a Ferencvárosban, szerinte akár meglepetés is születhet ma este. Reméli ugyan, hogy senki nem tartja túlzottan optimistának, de úgy véli, főleg abban az esetben lehetnek a Fradinak esélyei, ha az angol sztárklub játékosai picit félvállról veszik a mérkőzést. Afféle jópofa budapesti kirándulásnak.

Fradi Saldanha
A Fradi szurkolói főleg a brazil Saldanhától (balra) várják a gólokat Fotó: Szabó Miklós

Mucha szerint fontos, hogy a Fradi bízzon magában

"Egy ilyen meccs mindig kicsit csapda - magyarázta Mucha. - Mert ha a papíron gyengébb csapat elhiszi, hogy nyerhet, s úgy megy ki a pályára, hogy embervért iszik, veszedelmes ellenfél lehet. Különösen akkor, ha a sztárok másként lettek ráhangolva a meccsre. Annak idején mi is szerettünk jó csapatok ellen bizonyitani, fel is szántottuk a játékteret, s remélem, a mai srácok is  kettőzött erővel harcolnak majd a kilencven perc során."

A hetvenes évek Fradijának nagyszerű kőzéppályása hangsúlyozta, biztos abban, hogy buzdításban nem lesz hiány, a közönségen semmi sem fog múlni. Ha kell, még be is fújja az ellenfél kapujába a labdát a Fradi-tábor.

Saldanha, a brazil csúcsigazolás ezúttal is bizonyít, és már olyan állapotban van, hogy  kezdőként számolhat vele Jansen edző. Úgy tűnik, a brazil csatár nagy fogás, sokat segithet mind a nemzetközi kupában, mind a a hazai bajnokságban

- beszélt a Fradi legjobbjáról a szakember, aki 1995-ben másodedzőként dolgozott a BL-főtáblás Fradi mellett.

A veterán középpályás egyelőre nem számolgat, nem mérlegeli, hogy sikerülhet-e a továbbjutás az Európa Ligában a csapatnak.

 Azért nagyon remélem, a csütörtöki este után már mi is ponttal gazdagabban várjuk a következö összecsapást

 

- mondta, hangjában nem kis bizakodással, mintegy zárszókét a legenda.

A Fradi az Európa-ligában az idei szezonban egy meccset játszott, az Anderlecht otthonában kapott ki 2-1-re. 

Világsztárok ellen a Fradi

A Tottenham oldalán a játékosok egytől-egyig világsztárok, sőt, szinte mindannyian annyit - vagy többet - érnek, mint a Fradi teljes kezdőcsapata. Egész konkrétan az Old Traffordon, a Manchester United elleni bajnokin pályára lépett játékosok közül csak Timo Werner ért kevesebbet (17 millió euró), mint a komplett Fradi kezdő, mindenki más a Tottenham focisták közül többet ért, mint a Puskás elleni komplett FTC kezdő tizenegy. Werner után a második legkevésbé értékes angol focista is 35 millió eurót kóstált, a legértékesebb pedig Maddison volt a maga 70 milliójával.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek