Lopás miatt kikérte a legfőbb ügyész Magyar Péter mentelmi jogát

POLITIK
KIAJOBB

Szerző HWK

Létrehozva: 2024.09.25.
Módosítva: 2024.09.25.

Ebben több volt, későn szépített a Fradi Brüsszelben

A Ferencváros szerda este az Anderlecht otthonában kezdte meg szereplését a labdarúgó Európa-liga alapszakaszában.

Szakadó esőben játszották a brüsszeli meccset, és az első félidőben az Anderlecht nem került egyértelmű fölénybe, a Fradi jól játszott. A szünet után sem változott a helyzet, a belgák mégis öt perc alatt eldöntötték a meccset.

Abu Fani
Abu Fani (balra) és társai a második félidőben kapituláltak Fotó: Kovács Tamás

A 60. percben gólt szerzett az Anderlecht, egy balról, laposan vissza passzolt labdát Verschaeren középről, 16 méterről kapura küldött, a jól helyezett lövés a jobb oldali kapufáról a hálóba vágódott, Dibusz hiába vetődött. Öt perccel később még nehezebb helyzetbe került a Fradi, Edozie a 16-oson belül egy csellel becsapta Botkát, aki buktatta, a megítélt 11-est Dolberg a jobb alsó sarokba küldte. A 80. percben Angulo kiállítása miatt emberelőnybe került az FTC, és öt perccel később szépített: Traoré jobbról a rövid sarkot vette célba, a menteni igyekvő Simics fejéről a hálóba vágódott a labda. A zöld-fehérek 2-1-s vereséggel kezdtek az Európa-ligában.

A Ferencváros a jövő héten, október 3-án Budapesten a Tottenham ellen folytatja. Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a brüsszeli meccs előtt elmondta, a cél a továbbjutás az Európa-ligában, de ilyen kaliberű riválisok ellen ez bravúr lenne.

Dübörög az EL!

A Ferencvárosnak köszönhetően ismét van magyar csapat európai kupában, a csoportkörben. A magyar bajnok illusztris csapatokkal játszik hétről hétre. Olyan sztárcsapatokkal csap össze a Fradi, mint a belga Anderlecht, az angol Tottenham, az ukrán Dinamo Kijev, vagy a német Eintracht Frankfurt. Az ellenfelek között találjuk még a görög PAOK, a svéd Malmö, a francia Nice, vagy a holland AZ Alkmaar együttesét. A fogadási kedv rendszerint megugrik, amikor van magyar csapat valamely európai csoportkörben. Az  EL-lebonyolításnak köszönhetően ezúttal sok rangos találkozón szoríthatunk és fogadhatunk. Részletek az EL-ről itt.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek