Sunyi trükkökkel játszott át milliókat a haverjainak Magyar Péter

POLITIK
Létrehozva: 2024.09.25. 09:00

„A Fradinak nem kell beijednie" - áll a bál a zöld-fehérek EL-riválisánál

A Ferencváros szerdán az Európa-liga alapszakaszának nyitókörében Brüsszelben az Anderlecht vendégeként lép pályára. A belgáknál nincs minden rendben.

A belga drukkerek éktelen patáliát csaptak a legutóbbi bajnoki találkozó után, ugyanis kedvenceik odahaza csak 0-0-t értek el a Charleroi ellen. Ráadásul az ottani sajtó emlékeztet rá, hogy 1995. augusztus 9-én a Fradi 1-0-ra megverte az Anderlechtet Brüsszelben, majd Budapesten 1-1-re végeztek, és azzal a magyar csapat jutott a BL-csoportkörébe. Most az Európa Liga főtábláján találkoznak a csapatok, és a belgák kifejezetten gyenge formát mutatnak.

Botka (balra) és a Fradi akár már a Kisvárda elleni meccs kezdése előtt újra bajnok lehet
Brüsszelben kezdődik az EL-kalandFotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Kenderesi István, a Vasas Belgiumban élő egykori kapuvédője a Ripostnak elmondta, a bő egy hete menesztett dán tréner, Brian Riemer éppen most látott volna hozzá a vérfrissítéshez. 

Azt tervezte, hogy az emlékezetes 2021 júniusi Európa-bajnoki szívleállása után a Manchester Unitedben futballozó honfitársát, Christian Eriksent szerződtetné, sőt az AC Milantól a válogatott Divock Origit is a haza kívánta csalogatni. Csakhogy Erikssennek esze ágában sincs távozni Angliából, a formán kívüli Origi pedig hirtelen a Milan U23-asai között találta magát...

 – fogalmaz Kenderesi.

Az FTC-nek sokkal nehezebb dolga lenne mostani 90 percben, de Thorgen Hazard és a klasszis védő, Jan Vertonghen sérült. Hallani lehetett arról, hogy a 190 centi magas argentin center, Luis Vázquez lehet a megváltó, ám Kenderesi szerint a dél-amerikai nem az a típus.

"A menesztett Riemerről megírták, hogy nem az Anderlecht dicső múltjához méltó szakvezető, nem kötődött a klubhoz. Ideiglenes utóda, az U18-asok trénere, David Hubert azt nyilatkozza, a felnőtt csapatot az önbizalomhiány állította átmeneti takaréklángra, de ő képes lesz kirángatni onnan az együttest."

Kenderesi hozzáteszi: a Fradinak nem kell beijednie a belgáktól, ugyanis ha Pascal Jansen edző gondosan felépíti a védelmét, és az alaptaktikán nem változtat menet közben, egy pont megszerezhető.

"Az is sokat mond, hogy az Anderlecht 2017. márciusában nyert utoljára az Európa Liga-találkozót, 1-0-ra verte a ciprusi Apoel Nicosiát" – egészít ki Kenderesi. 

Az Anderlecht-Ferencváros mérkőzést szerdán 21 órától (tv: M4 Sport) játsszák.

 

UEFA EURÓPA-LIGA, A FERENCVÁROS MECCSEI A FŐTÁBLÁN

1. forduló, szeptember 25., szerda

21.00: Anderlecht–FTC


 2. forduló, október 3., csütörtök

18.45: FTC–Tottenham Hotspur


 3. forduló, október 24., csütörtök

18.45: FTC–Nice


4. forduló, november 7., csütörtök

21.00: Dinamo Kijev–FTC


5. forduló, november 28., csütörtök

21.00: FTC–Malmö FF


 6. forduló, december 12., csütörtök

18.45: PAOK–FTC


 7. forduló, január 23., csütörtök

21.00: Eintracht Frankfurt–FTC


8. forduló, január 30., csütörtök

21.00: FTC–AZ Alkmaar 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek