Létrehozva: 2024.09.13.

Juhász Roland őszintén elmondta, ez hiányzott a magyarok győzelméhez

Az átszervezett magyar labdarúgó-válogatott a németek elleni nagyobb vereség után összeszedte magát és döntetlent ért el Bosznia-Hercegovina ellen. A 95-szörös válogatott Juhász Roland összességében elégedett a kedden mutatott játékkal kapcsolatban, és szót ejtett az egy hónap múlva zajló, Hollandia ellen párharcról is.

Jelentős változásokkal készült az Európa-bajnokság után Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Nemzetek Ligájára. Az átalakult keret és az agresszívabb játék nem feküdt Németország ellen, az 5-0-s vereséget követően Rossi pedig visszafogottabban küldte pályára Szoboszlai Dominikékat Bosznia-Hercegovina ellen. A találkozó 0-0-s döntetlennel ért véget. Utóbbi összecsapást Juhász Roland összességében pozitívan értékelte.

Juhász Roland, Sallai Roland
Juhász Roland összességében elégedett volt a magyar válogatottal Bosznia-Hercegovina ellen / Fotó: Csudai Sándor

„Lényegesen más arcát mutatta a válogatott. Óvatosabb játékkal rukkoltunk elő, a Puskás Arénában általában nem ez jellemzi a csapatot. Most jobban visszaálltunk, nagyobb szerepet kapott a biztonság a játékunkban, de így is fölényben voltunk az egész mérkőzés folyamán. Ha az első gól összejött volna, az átszakított volna egy gátat, és kinyílt volna az olló szerintem” – nyilatkozta lapunknak Juhász Roland.

A németek elleni 5-0 után én is azt gondolom, hogy a bosnyákok ellen már több volt a pozitív jel, mint a negatív. A csapat most keresi azt az utat, amivel visszatalálhat a korábbi 14 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatára, de még egyszer azt mondom, hogy több volt a pozitívum.

A 95-szörös magyar válogatott hátvéd külön kiemelte a remekül debütáló Nikitscher Tamást, Balogh Botond játékára pedig rendkívül kíváncsi a továbbiakban.

„Nikitscher Tamás újoncként a középpályán biztató teljesítményt nyújtott. A védelembe is új játékosok kerültek. Balogh Boti személyében egy olyan fiatal játékosról beszélünk, aki rendszeresen játszik most már a Serie A-ban. Szerintem nagyon szép jövő előtt áll. Pont egy olyan játékos van mellette a válogatottban, akitől nagyon sokat tanulhat. Emlékszem, amikor én fiatal voltam, és elkezdtem védőként játszani, nagyon sokat számított mellettem egy rutinos játékos. Willi Orbántól ezt maximálisan megkapja.”

Juhász Roland szoros mérkőzésre számít Hollandia ellen

A magyar válogatott számára október 11-én folytatódik a Nemzetek Ligája, a Puskás Arénában Hollandia lesz az ellenfél. Ronald Koemanék 5-2-e győzelemmel indítottak Bosznia-Hercegovina ellen, majd 2-2-es döntetlenre végeztek Németországgal. Juhász szerint azonban a hazai pályán a magyarok megnehezítik a dolgukat.

„Sajnos a hollandokkal szemben sok szép eredmény nem született az elmúlt időszakban. A játékuk nagyon nem feküdt nekünk a korábbiakban, most azért bízom abban, hogy más jellegű lesz a találkozó. Nagyon erős válogatottról beszélünk, a németek ellen is látszott, hogy visszajöttek a mérkőzésbe. Ők ennek a csoportnak a favoritjai, de hazai pályán már többször bebizonyította a magyar csapat, hogy ilyen kaliberű együttesek ellen is milyen jó eredményekre képes. Megint egy olyan találkozó lesz, ahol nincs veszítenivalónk, egy előrébb rangsorolt válogatottal fogunk játszani. Szoros eredményt várok, de előzetesen a hollandokat látom esélyesebbnek.”

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek