OLDALVONAL

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.11.

Káosz az olimpiai faluban; velük állt szóba Milák Kristóf

Thomas Ceccon olimpiai aranyérmes úszó nem mindennapi módját választotta a pihenésnek az olimpián. Milák Kristófot hárman a legnehezebb időszakában is támogatták, Arne Slot pedig komoly döntést hozott a Liverpoolnál. A Ripost eheti legolvasottabb cikkeiből válogattunk.

A párizsi ötkarikás játékok szervezői az olimpiai falu megépítésénél úgy döntöttek, hogy a környezettudatosság miatt kihagyják a légkondícionálókat a szobákból. A sportolók ezen nagyon felháborodtak, a folyamatosan melegedő idő pedig egyre nehezebb helyzetbe sodorta őket, ugyanis így már az éjszakára nyitva hagyott ablak sem segített. A 100 méteres hátúszásban olimpiai bajnoki címet szerző Thomas Ceccon ezt megelégelte, és úgy döntött, hogy fényes nappal, a törülközőjét kiterítve a parkban szunyókálva próbálja meg kipihenni magát. A szaúdi evező, Husein Alireza által készített felvételből rögtön internetes szenzáció lett.

Milák Kristóf az idei olimpiát egy ezüst (200 méter pillangó) és egy aranyéremmel (100 méter pillangó) fejezte be. Az elmúlt másfél évben a 24 éves sportoló rengeteg kritikát kapott, azonban ebben a nehéz időszakban is több fontos ember kiállt mellette. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárnak óriási szerepe volt abban, hogy Milákot vissza tudta csábítani az uszodába és rá tudta venni arra, hogy Tokió olimpiai bajnoka újra csatasorba álljon. A páros jó kapcsolatot ápol egymással, az idei szilvesztert is együtt tölötték. Zala György erőnléti edző többször is nyilvánosan védte meg az immáron kétszeres olimpiai bajnokot. Ő volt az, aki nemrég azt nyilatkozta Milákról, hogy a két érme miatt nagyon boldog a tanítványa, és pusztán a zárkózottsága miatt reagál szokatlanul bizonyos helyzetekben. Gergely István, a Budapesti Honvéd ügyvezető elnöke az első perctől az utolsóig minden esetben és következetesen kiállt Milák mellett. 2024. január 4-én például azt mondta, hogy a Honvéd ügyvezető elnökeként és barátként is érez felelősséget Milák Kristóffal kapcsolatban.

Arne Slot már gőzerővel készíti a Liverpoolt a következő szezonra. A klub az Egyesült Államokban mindhárom felkészülési mérkőzését megnyerte, ezt követően viszont a holland szakember merész döntést hozott és négy embert elküldött az első csapatból. Ben Doak, Tyler Morton, Lewis Koumas és Harvey Blair egyaránt "lekerült" az U21-es együttesbe, amely nemrég egy barátságos mérkőzésen 5-2-re legyőzte az Ipswichet. Bár még ebben a hónapban bezárul az átigazolási piac, mind a négy focista távozhat Liverpoolból.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek