Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
OLDALVONAL

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.24.

A Mercedes főnöke borította a szennyest, nem kertelt Verstappennel kapcsolatban

Toto Wolff, a Forma–1-ben szereplő Mercedes csapatfőnöke elárulta, több hónapon keresztül győzködte a háromszoros világbajnokot. Max Verstappen azonban mindezek ellenére maradni fog a Red Bullnál.

Max Verstappen több szempontból is megorrolt a Red Bullra az idei szezonban. Kezdetben a hollandnak nem igazán tetszett, hogy a csapatfőnök, Christian Horner végül megúszta a zaklatásos botrányát. Az idény közben pedig az autójának a teljesítménye esett vissza, így bár a világbajnoki pontversenyt továbbra is magabiztosan vezeti, az elmúlt négy futamon egyáltalán nem tudott győzni.

Toto Wolff több hónapon keresztül tárgyalt a Red Bullal Max Verstappenről Fotó: AFP

A Mercedes, amely jövőre már biztosan elveszítette Lewis Hamiltont (aki a Ferrarinál folytatja), nagyon szerette volna, ha a hétszeres világbajnokot egy igazi nagyágyúval pótolja, ezért hosszú hónapokon keresztül próbálta átcsábítani Verstappent. Ezt az istálló csapatfőnöke, Toto Wolff erősítette meg.

Egész évben azt hittem, hogy van egy ablak, vagy hogy van egy lehetőség. Nem volt nulla. Elég rázós a talaj ott még mindig, és nem csak a teljesítmény miatt, hanem az emberközi problémák miatt is, amivel mindannyian tisztában vagyunk

 – nyilatkozta a most hétvégi, Holland Nagydíj előtt Toto Wolff, amit a Motorsport szemlézett.

„Mi volt az esélye annak, hogy ez megtörténik? Talán 10 az 1-hez. Kilenc az egyhez. Mégsem akartam feladni, de aztán a nyár folyamán közösen arra a következtetésre jutottunk, hogy ne várjunk arra, hogy valami történjen, mielőtt elkötelezzük magunkat 2025-re, hanem folytassuk a saját munkánkat, Max a Red Bullnál és mi itt a Mercedesnél, a saját versenyzői döntéseinket meghozva.”

A Mercedes a hírek szerint döntött, és az újonc Andrea Kimi Antonellinek fogja megadni a nagy lehetőséget, a 17 éves tehetség évek óta az istálló támogatását élvezi a kisebb sorozatokban. Verstappen szerződése 2028-ig szól a Red Bullal, azonban kontraktusában létezik egy olyan záradék, miszerint ha a csapat főtanácsadója, Helmut Marko távozik, abban az esetben a háromszoros világbajnok is szabadon mehet.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek