KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.09.

Nagyot kockáztat a Mercedes, ismeretlen versenyző lesz Hamilton utódja

A Mercedes aktív hónapokon volt túl. A csapat még mindig nem jelentette be hivatalosan, hogy ki lesz a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton utódja. Ez azonban a nyári szünet után megváltozhat, a választás pedig az újonc Kimi Andrea Antonellire esett.

Lewis Hamilton még az idei Forma–1-es szezon kezdete előtt jelentette be, hogy 2025-től a Ferrarinál folytatja majd a pályafutását. Ezzel a Mercedesnél felszabadult egy ülés, ami még mindig  betöltetlen. Utódjelöltekből nem volt hiány, kis túlzással a fél mezőnyt szóba hozták a topcsapattal, amely viszont úgy néz ki, döntött, és mindenkit meglepett.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton utódja Andrea Kimi Antonelli lesz Fotó: NurPhoto via AFP

Max Verstappennel ugyan többször is tárgyalt az istálló, ám a holland pilóta volt nem biztos abban, hogy a Mercedes jövőre a világbajnoki címért harcolhat, ezért maradni fog a Red Bullnál. Az olasz Autosprint információi szerint a Mercedesnél döntöttek, és az ifjú tehetségnek, Andrea Kimi Antonellinek adja meg a lehetőséget a következő idénytől George Russell csapattársaként. Az olasz lap tudni véli azt is, hogy a mindössze 17 éves olasz versenyző szerződtetését az Olasz Nagydíj hétvégéjén jelenti majd be a német istálló, szemlézte az írást az Origo.

Antonelli hosszú évek óta a Mercedes támogatását élvezi, idén az F2-ben szerepel, ahol a hetedik helyen áll. Az olasz pilóta jókor érkezhet az ezüstnyilasokhoz, ugyanis a csapat nagy formába lendült, az előző három futamból kettőt is megnyert.

Lewis Hamilton útjára léphet Antonelli

Legutóbb 2007-ben, éppen Hamiltonnal történt meg az, hogy újoncként egyből top istállóhoz került,  akkor a McLaren szavazott neki bizalmat, ahol rögtön az akkor regnáló világbajnok, Fernando Alonso volt a csapattársa.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek