OLDALVONAL

Szerző SK

Létrehozva: 2024.08.01.

"Ebbe bele lehet halni" - Kós Hubert elárulta, mit érzett az aranyérem előtt

Nem lesz buli az olimpiai faluban. Kós Hubert alvással ünnepli a 2024-es olimpia első magyar aranyérmét.

A bevonulásnál rá sem nézett az olimpiai ötkarikára sem Kós Hubert, nem akarta túlaggódni a 200 méteres hátúszás olimpiai bajnoki döntőjét. A magyar csapat első párizsi olimpiai bajnoka fantasztikus úszással szerzett aranyérmet, s elmondta, hogyan tudta kizárni a körülményeket a finálé előtt.

Kós Hubert
Kós Hubert itt már tudta, ő az olimpiai bajnok Fotó: Origo

 

"Nem tudom feldolgozni. Hihetetlen ez az érzés. Tudtam, hogy a második százam jó nagyon, erre alapoztam. Semmit nem láttam a verseny közben, magamra fókuszáltam"

- mondta az Amerikában tanuló úszó, aki tavaly Fukuokában világbajnoki címmel jelezte, kell vele számolni ebben a számban. Arra ügyelt egyedül, hogy ne aggódja túl a futamot annak jelentősége miatt.

 Tudtam, hogy ha megcsinálom, amit elterveztem, akkor jó lehet. Rá sem néztem az olimpiai ötkarikára, ugyanis ebbe bele lehet halni, szét tudod darálni magad. Próbáltam csak élvezni, arra gondolni, hogy ez is csak egy másik verseny. A futam után ránéztem az eredményjelzőre, akkor tudtam, hogy megvan

- mondta Kós, aki hozzátette, alvással ünnepel. Pénteken délelőtt ugyanis a 100 méteres pillangóúszás előfutamában lép újra rajtkőre.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek