Létrehozva: 2024.08.01.
Módosítva: 2024.08.01.

Megvan az arany! Kós Hubert fantasztikus úszással olimpiai bajnok

Óriási hajrával megvan az olimpiai arany. Kós Hubert 200 méteres hátúszásban szerezte meg a magyar csapat első aranyérmét Párizsban a 2024-es olimpián.

Olimpiai bajnok lett Kós Hubert. A 21 éves magyar úszó 200 méteres hátúszásban fantasztikus hajrával szerezte meg a magyar csapat első aranyérmét Párizsban a 2024-es olimpián.

Kós Hubert, a párizsi olimpia első magyar bajnoka  Fotó: Origo

Kós Hubert a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte Párizsban. A nyitónapon a párbajtőröző Muhari Eszter harmadik lett, szerdán pedig a férfi kardozók mellett Milák Kristóf nyert ezüstérmet, utóbbi a fő számában, 200 méter pillangón lett második.

Hihetetlen, még mindig nem hiszem el, hogy ez megtörtént. Végképp nem tudok mit mondani

- nyilatkozta a medencéből kiszállva az újdonsült olimpiai bajnok. 

 Tudtam, hogy ha megcsinálom, amit elterveztem, akkor jó lehet. Rá sem néztem az olimpiai ötkarikára, ugyanis ebbe bele lehet halni, szét tudod darálni magad. Próbáltam csak élvezni, arra gondolni, hogy ez is csak egy másik verseny. A futam után ránéztem az eredményjelzőre, akkor tudtam, hogy megvan

- mondta Kós, aki hozzátette, alvással ünnepel. Pénteken délelőtt ugyanis a 100 méteres pillangóúszás előfutamában lép újra rajtkőre.

Infarktusos futam volt, Hubi fegylemezett klasszis módjával úszott. Várhatjuk tőle a folytatást

- nyilatkozta Kósról Sós Csaba szövetségi kapitány.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek