Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.07.30.

Olimpikon nagyszülei előtt bizonyíthat a magyar pólós

Férjével, korábbi köztársasági elnökünkkel, Schmitt Pállal egyetemben a felesége, Makray Katica is a párizsi olimpia vendége.

Alig szaladt le pár nap a nyári játékokból, és Makray Katalin máris feledhetetlen sportélményekkel gazdagodott. Nem tagadja, főleg a magyar-francia férfi vízilabda-mérkőzés kötötte le a figyelmét, mégpedig az unokája miatt.

- Vigvári Vince ügyesen tette le a névjegyét, hiszen a házigazda franciák elleni 13-12-es csoportgyőzelmünk során ő szerezte a legtöbb magyar gólt, szám szerint hármat – büszkélkedik egykori válogatott tornászunk, Katica, aki hat (!) évtizede, az 1964-es tokiói olimpián bronzérmet szerzett felemás korláton.

Az uszodában csak arra volt lehetőségem, hogy puszit adjak Vincének, váltottunk pár szót, mert szólította a kötelessége.

VIGVÁRI Vince; JANSIK Szilárd
Vigvári Vince (balra) a magyar pólócsapat egyik olimpiai újonca / Fotó: Czeglédi Zsolt

Ami azt illeti, Vigvári játékán semmiféle megilletődöttség nem látszott, olimpiai debütánsként bátran tört be a gall védelmi vonalba, majd óriási gólt lőtt, ráadásul további kettőt még beragasztott, ami egy ötkarikás újonctól valóban remek produktum.

Feltalálta magát, de arról még ne essék szó, hogy mire viszi a csapatunk, elvégre hol van a torna vége..?

- folytatja Katalin asszony, majd kiemeli: unokája jó bemutatkozásához elengedhetetlenül szükséges egy kiváló együttes, a nála idősebb játékosok segítőkészsége, és mindenekelőtt a remek közösségi szellem.

"Vince fivére, Vendel válogatott kerettagként az utolsó pillanatig segítette Varga Zsolt szövetségi kapitány együttesének otthoni előkészületeit, de ezúttal úgy alakult, hogy ő nem utazhatott a francia fővárosba."

A vízilabdázók kedd este Spanyolországgal csatáznak második csoporttalálkozójukon.

Ez már akrobatika

A póló mellett Katalin asszony természetesen a tornasport küzdelmeit is figyelemmel kíséri.

"Jelentősen változott a női szertorna. Különösen a felemás korláton bemutatott gyakorlatok látványosak. Női torna? Ez már akrobatika! Ezek a lányok légies könnyedséggel olyan elemeket mutatnak be, amelyek valóban lélegzetelállítóak. Az egyik karfáról a másikra libbennek, szinte a férfiak nyújtón bemutatott elemeit idézik fel. Öröm, hogy Czifra Bettina Lili a 18. helyen jutott be az egyéni összetett csütörtöki döntőjébe, továbbá Bácskay Csenge harmadik számú tartalék az ugrás fináléjában."

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek