Schmitt Pál büszke nagypapa, unokája lehet az új magyar pólósztár

A sportvezető két unokája is pólózik, a 19 éves Vendel újoncként a meccs legjobbja lett a válogatottban.

Mint arról beszámoltunk, 19 évesen debütált a vízilabda-válogatottban Vigvári Vendel, a Ferencváros játékosa. A pólós a horvátok elleni Világliga-meccsen három gólt is szerzett és a találkozó legjobbja lett. Most kiderült, ő Schmitt Pál korábbi MOB-elnök unokája. Édesanyja Schmitt Gréta, korábbi teniszező.

„Igazi sportszerető család a mienk, a járványhelyzet előtt a szüleink szinte minden mérkőzésen ott voltak a lelátón, az évek során a nővérünk is nagy szurkolónkká vált, s a nagyszüleim gyakran kilátogatottak a fontosabb meccseinkre. Motivációt jelent, hogy a családunkban a nagypapám személyében egy ekkora sportember is van. Nagyon jólesik, hogy folyamatosan követi a meccseinket és mindig számíthatok rá is” – nyilatkozta a Blikknek Vigvári Vendel, akinek öccse, Vince is élvonalbeli pólós, ő Újpesten játszik.

Fotó: Nemzeti Sport

A büszke nagypapa rendszeresen figyelemmel követi unokái teljesítményét.

„Most már egymás ellen is játszanak, ilyenkor természetesen nem tudok egyik csapatnak sem szurkolni, csak annak, hogy jól játszanak„ – mondta a lapnak Schmitt. ”A pályaválasztásukba nem szóltam bele sosem, és tanácsokat is csak ritkán adtam, hiszen nagyon jó kezekben vannak, kiváló edzők dolgoznak a magyar vízilabdában. Azt hiszem, mindketten nagyon jó úton járnak.”

Fotó: Nemzeti Sport

A Vigvári-testvéreket egyébként a tavaly nyáron elhunyt Benedek Tibor vitte fel az Újpest felnőttcsapatába.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!