Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.07.28.

„Nem hagytak bennünket együtt bizonyítani” - Szilágyi Áron búcsúja után megszólalt a lemondott edző

Hatalmas pofon az olimpia legelején. Ha létezik megdöbbentő magyar csalódás Párizsban, az Szilágyi Áron azonnali kiesése.

Nem jött össze szombaton a kardozóknak a vívás. A háromszoros olimpiai aranyérmes kardvívó, Szilágyi Áron Párizsban mindössze egyetlen mérkőzésen lépett pástra, a 16 közé sem jutott be, mert kikapott 15-8-ra a viadalon 27. kiemelt kanadai Fares Arfától, aki egyéniben eddig egyetlen jegyzett eredményt sem mutatott fel. Mint a Vasas-kardvívója maga is elismerte: kezdő vívó módjára forgatta a pengét, emiatt riválisa 6-0-ra ellépett tőle. Ebben alighanem közrejátszhatott az is, hogy a fegyvernem válogatott vezetőedzője, Decsi András június 21-ikén leköszönt e tisztéről, mert az öccsét, Decsi Tamást a sportági szövetségi elnökség kihagyta a párizsi olimpiai utazók közül. 

Szilágyi Áron
Szilágyi Áron búcsúja mindenkit ledöbbentett Fotó: Origo.hu

Decsi mester tömören aláhúzta a Ripostnak: 

"Nem hagytak bennünket együtt bizonyítani."

Szilágyi Áron csapatban még bizonyíthat

Felvetésünkre, ezen kiket ért, annyit válaszolt, a szerdai csapatviadal után elmondja az okokat.

"Öcsém társaságában minden létező technikai eszközt – mobiltelefonokat, különféle tévéállomások élő adásait - igénybe vettünk azért, hogy a versenyszínhely, a Grand Palais valamennyi pástján folyó mérkőzést láthassuk, de miután Szilágyi kiesett, más nem maradt hátra számunkra, mint a búslakodás" – nyilatkozza Decsi, majd leszögezi: 

Áron kiesése ellenére a fegyvernem, a sportág és az olimpiatörténet halhatatlanja marad.

 Kérdésünkre, az egyéni viadal sorsolása után szót váltott-e telefonon Vasas-tanítványával, nemmel válaszol.

Áron teljesítménye elmaradt a várakozástól, és mivel kiesése óta sem beszéltem vele, ennek magyarázata szintén ismeretlen előttem. A szerdai csapatverseny előtt nem akarom megzavarni a kintieket, de lesz mit mondanom a férfi kardválogatott körül korábban történtekről...

Rákérdeztünk, a kilenc éve íródó Decsi-Szilágyi munkakapcsolat folytatódik-e, amire így reagált:

"Ha majd Áron hazaérkezett, közösen döntünk erről."

Reagált a szövetségi kapitány

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a szombati nap után beszélt arról, milyen hatással volt a vívókra Decsi távozása. Szilágyi mellett szatmári András is az első meccsén kapott ki, Gémesi Csanád pedig a 16 között búcsúzott.

"Pár napon belül lerendeződött minden, onnantól kezdve mindenki a saját munkájára koncentrált, az elmúlt napokban, hetekben semmiféle feszültség nem volt, nyugodt volt a felkészülés, ezért is éreztem leforrázva magam, hogy Csanádot kivéve a fiúk ennyire enerváltan álltak pástra"

- mondta a Magyar Nemzetnek Boczkó. 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek