Létrehozva: 2024.07.22.

Szilágyi Áron edzője kihagyja az olimpiát, csak így tud beszélni a bajnokkal

Decsi András júniusban távozott a férfi kardválogatott éléről. Azóta személyesen nem edzi Szilágyi Áront sem, aki háromszoros bajnokként utazik Párizsba.

Fenekestül felfordult a kardozók élete egy hónappal az olimpia előtt. Decsi András, a férfi csapat vezetőedzője azok után mondott le, hogy az elnökség - a tréner javaslata ellenére - kitette Decsi Tamást az olimpiai válogatottból. Az idősebbik Decsi, a tréner a Ripostnak elárulta, nem is utazik a játékokra, így többek között Szilágyi Áron is az ő helyszíni segítsége nélkül versenyez majd.

Szilágyi Áron és Decsi András évek óta együtt dolgoznak Fotó: Dömötör Csaba

Nagy kérdés, a tréner távolléte mennyiben befolyásolja férfi kardvívóink kilátásait csapatban és egyéniben? - kérdezzük Decsi mestertől, aki a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron egyesületi trénere.

"Ami a csapatversenyt illeti, a negyeddöntőben az örök rivális olaszokkal mérkőznek Áronék, s ez mindig egy szuperrangadó. Legutóbb, a tokiói olimpián az elődöntőben kikaptunk tőlük, de végül megszereztük a bronzérmet – válaszolja a kérdés első felére a szakember. - Ami pedig Szilágyi Áron egyéni kilátásait illeti: bár személyesen nem vagyok ott a jelenlegi hazai válogatottbeli tréningjein, de telefonon konzultálunk egymással. Párizsban a rutinja, szakmai felkészültsége segíti, elvégre az utóbbi kilenc évben együtt rengeteget dolgoztunk a sikerei érdekében."

Szilágyi Áron Londonban, Rióban és Tokióban is megnyerte a kardozók egyéni számát. Nagy terve, hogy idén a csapattal is nagyot alkothasson a párizsi páston.
 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek