Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.16.

Váratlan fordulat: magyar edző mehet az angol válogatotthoz

Most végre megnyílt előtte a lehetőség.

Ahogy arról már beszámoltunk Anglia 2-1-re kikapott a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében Spanyolországtól. Gareth Southgate csalódottan értékelt a lefújást követően.

Thomas Tuchel és Lőw Zsolt (jobbra): önfeledten ünnepelték az Arsenal elleni BL-sikert, pedig rövidesen véget ér a munkájuk a Bayernnél
Lőw Zsolt a Bayern München után az angol válogatott kispadjára is leülhet / Fotó: AFP

Időközben pedig már az is eldőlt, hogy ez volt az angol szakvezető utolsó kontinens tornája, ugyanis Gareth Southgate lemondott az angol válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A 53 éves szakember közel nyolc éven át volt a válogatott élén, amelyet 102 mérkőzésen irányított.

Southgate lemondása után az angol sajtóban azonnal megindultak a találgatások a megfelelő utódról, a jelöltek között pedig ott van a német Thomas Tuchel is, aki 2020-ban BL-döntőbe vezette a Paris Saint-Germaint, 2021-ben pedig már a Chelsea edzőjeként megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Az angol sajtó a Newcastle United edzőjét, Eddie Howe-t tartotta a legesélyesebbnek a posztra, azonban a Szarkák vezetősége már kedden világossá tette, hogy nem akarják elengedi a 46 éves szakembert. A The Guardian úgy tudja, hogy Eddie Howe, Graham Potter és Thomas Tuchel közül kerülhet ki az angol válogatott új szövetségi kapitánya. Howe kiesésével Potter és Tuchel maradt a két legnagyobb esélyes, ráadásul jelen pillanatban egyik edzőnek sincs munkája, ami minden bizonnyal megkönnyíti a tárgyalásokat.

Euro 2024: Spain - England
Gareth Southgate lemondott az angol válogatott szövetségi kapitányi posztjáról / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A legeredményesebb jelölt a német Thomas Tuchel, aki korábban a Paris Saint-Germainnel bejutott a BL-döntőbe, a Chelsea edzőjeként pedig megnyerte a Bajnokok Ligáját 2021-ben. Az 50 éves német edző – aki mellett Lőw Zsolt évek óta segédedzőként dolgozik – az előző szezonban a Bayern München edzője volt, de a csapat gyenge szereplése miatt már februárban bejelentették, hogy a szezon végén kirúgják.

Mindenesetre Tuchel mellett szól, hogy kupapárharcokban remek meccsterveket tud összerakni, és mivel dolgozott már a szigetországban, ismeri a közeget is a játékosokat - írja az Origo.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek