Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
OLDALVONAL

Szerző (s)

Létrehozva: 2024.07.17.

Jürgen Klopp lehet az angol kapitány, rá szavaz a vb-gólkirály

Gary Lineker arra szólította fel az angol futballszövetséget, hogy azonnal menessze Gareth Southgate szövetségi kapitányt. Az ideális utódot is megjelölte.

A spanyolok elleni labdarúgó Eb-döntő vereség (1-2) után nincs szükség többé Gareth Southgate-re, állapítja meg a 80-szoros egykori válogatott Gary Lineker, a BBC kommentátora, az 1986-os mexikói világbajnokság gólkirálya. A The Rest Is Football podcast-ben azt állítja, a mostani kapitány már nem a megfelelő ember erre a feladatra. Arra szólít fel, hogy egy „modern, támadó futballstílusú” szakvezetőt ültessenek a helyére, mert Southgate „igazán védekező” típusú edző, aki - amint az a vasárnap esti Eb-döntőben is bebizonyosodott - képtelen végső sikert elérni a „háromoroszlánosokkal”.

Euro 2024: Spain - England
Southgate megint kénytelen volt elsétálni a trófea mellett / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Annak idején ő volt a megfelelő ember arra, hogy összehozza az új angol nemzeti tizenegyet, de most éppen itt az ideje annak, hogy jöjjön más, aki modernebb, támadóbb stílusú labdarúgást honosít meg a válogatottnál. A játékunk már nem lesz sikeres, azzal ha csak védekezünk.

Lineker nem tartaná rossz megoldásnak Jürgen Klopp megkörnyékezését. Bár német, de olyan hosszú időt töltött el Angliában, az FC Liverpool vezetőedzőjeként, hogy tökéletesen tisztában van az ország futballsportjával. Másik két egykori futballista-csillag, Alan Shearer és Micah Richards is elmondta a véleményét arról, hogy kit látnának szívesen Southgate helyén. Richards nem tagadja, örülne, ha Pep Guardiola, a Manchester City edzője érkezne, Shearer viszont azon az állásponton van, hogy Angliának mindenképpen angol futballvezér kell.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek