tóth gabi
Az angol focicsapatnál kulcsszerepe van a szakácsnak és a dietetikusnak.
Nem csak az edzésekre, az étkezésekre is figyelnie kell Szoboszlai Dominiknak Liverpoolban. A gárda új sztárjára - akárcsak a a többi labdarúgóra - egy fiatal hölgy ügyel. Nem csak étrendet, az étkezési módot is szabályozzák - derül ki a Mindmegette összeállításából.
A Liverpoolhoz 2016-ban csatlakozott Mona Nemmer, aki gondosan ügyel arra, hogy a csapat játékosai megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz jussanak.
Nemmer első követelménye az volt, hogy a labdarúgók az ebédlőben lassítsanak, tegyék le a telefonjainkat, lassabban egyenek, élvezzék az étkezéseket. Minden csapattag, így majd Szoboszlai is rendszeresen találkozik a táplálkozási szakértővel és egyeztet az étrendjéről. A szakember az étrend kialakításakor figyelembe veszi a sportoló testzsír százalékát, az anyagcseréjét, és azt, hogy milyen ételeket szeret. A labdarúgóknak kötelező napi négyszer enniük és helyben termesztett élelmiszereket fogyaszthatnak.
A húsokat minimális fűszerezéssel készítik el a Pool csapattagjainak. Az olajban sütés kizárt, párolt húsokat fogyasztanak a játékosok. Nemmer a halat és vadat Skóciából, a többi húsfélét pedig a közelben lévő, szabadon tartott biogazdaságokbóül szerzi be. A futballisták szénhidrátként legtöbbször rizst és burgonyát esznek, az étkezések mellé sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak.
Nemmer és a Pool konyhájának szakácsai főzőtanfolyamokat indítottak a csapattagok és hozzátartozóik számára, hogy ne okozzon nekik problémát, hogy otthon is betartsák az étrendet.