OLDALVONAL

Szerző sk

2 hete

"Szép lassan, sorjában megyünk el" - Mészöly Kálmánt siratják barátai

A Vasas legendáját tényleg mindenki szerette.

Nyolcvanegy éves korában hétfőn elhunyt Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott labdarúgó, aki szövetségi kapitányként három időszakban irányította a magyar nemzeti együttest. Kisebbik fia, Géza a Borsnak elmondta, édesapja pár napja felépült a koronavírusból, de nagyon legyengült a szervezete.

Pár napja felépült a Covidból, de ez megviselte szegénynek a szervezetét. A szívével már 4-5 éve voltak problémák, Dr. Merkely Béla professzor is kezelte őt. Szerintem már jobb neki odafenn, mert sokat szenvedett…

 

 

Mészölynek csapattársa, majd játékosa volt a Vasasnál és a válogatottban Müller Sándor, aki érzelmesen emlékezett a "Szőke Sziklára."

"Azt hiszem, Kálmánt klubhovatartozástól függetlenül mindenki szerette és tisztelte. Én magam is mondhatom, hogy barátok voltunk, egy csapatban játszottunk, játékostársak voltunk, később az edzőm is volt. Beszéltem a feleségével, Bardi Györgyivel, aki zokogott a telefonba... De még minden olyan friss, csak azt tudom, hogy szép lassan sorjában megyünk el."

 

Mészölyhöz hasonlóan a Vasas kemény védője volt Komjáti András, aki válogatott lehetett az elhunytnál:

"1970 januárjában kerültem a Vasashoz, nagy megtiszteltetés volt belépni abba az öltözőbe, ahol Mészöly Kálmán, Farkas János és Ihász Kálmán öltözött. Olyan szeretettel fogadtak, mintha évek óta egy csapatban játszottunk volna. Kálmán többször volt az edzőm, neki köszönhetem az egyszeri válogatottságomat, amikor Budapesten 1981-ben az angolok ellen pályára léphettem. Büszkeséggel őrzöm, amikor a könyvét dedikálta nekem: azt írta, játékostársamnak, szeretettel, Mészöly Kálmán. "

 

A Szőke Szikla játékosként 61-szer lépett pályára a magyar válogatottban, melyet edzőként 1980 és 1983, 1990 és 1991, illetve 1994 és 1995 között összesen 61 mérkőzésen irányított.

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!