2 hónapja

A lelátón született rekord a magyar-olasz mérkőzésen

1938-ban látta élete első futballmérkőzését, és a sportág olyannyira megfertőzte, hogy 92 évesen is a Puskás Aréna lelátójáról követte a hétfői Magyarország-Olaszország Nemzetek Ligája találkozót Csorba Sándor.

92 évesen, a Puskás Arénában szorított a magyar labdarúgó-válogatottért Csorba Sándor, aki csalódottan vette tudomásul, hogy Marco Rossi együttese végül 2-0-s vereséget szenvedett. 

92 évesen szurkolt a Puskás Arénában Csorba Sándor Fotó: Bors

"A németek elleni összecsapás jobban tetszett" – értékelt az idős szurkoló. 

Elégedett vagyok a második hellyel is, de ennyi szép eredmény után szerettem volna, ha a tabella élén végzünk.

Csorba Sándor a Borsnak elárulta, nem csak az Aranycsapat, de az 1938-as vb ezüstérmes magyar válogatott tagjait is látta élőben futballozni.
"Habár a szüleim nem rajongtak a labdarúgásért, én nagyon korán megszerettem" – emlékezett Csorba úr. 

Úgy emlékszem, 1938-ban láttam életem első futballmérkőzését, de azt már ne kérdezze, melyik meccsen voltam kinn. Azóta számtalan klub és válogatott találkozón a helyszínen szurkoltam. Az ötvenes években többször láttam a legendás Aranycsapatot, ott voltam például egy hónappal a forradalom kitörése előtt, 1956. szeptember 23-án a Népstadionban a magyar-szovjet meccsen, amelyen 1-0-ra kikaptunk. 105 ezer néző szurkolt a helyszínen.

"A klubcsapatok közül a Ferencvárosért rajongtam, de mégis az MTK klasszisa,  Sándor Csikar volt a kedvenc játékosom." A magyar válogatott 2016-ban, 44 év után jutott ki újra Európa-bajnokságra. Csorba Sándort annyira feltüzelte a nagy siker, hogy unokáival együtt, több mint kétezer kilométert utazott, és a helyszínen nézte meg a meccseket.

Tíz napot töltöttünk Franciaországban, Bordeaux-ban az osztrákok, Marseille-ben az izlandiak és Lyonban a portugálok elleni meccset is a helyszínen néztük meg. Óriási élmény volt. A hétfői olaszok elleni meccs után sem „vonulok vissza”, jó az egészségem, legközelebb is a lehető legközelebbről szeretném majd látni Marco Rossi együttesét.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!