1 hónapja

Azonnal meghalt, fejbe lőtték a nyolcszoros világbajnok legendát

Elképesztő körülmények között hunyt el minden idők egyik legnagyobb Jiu Jitsu bajnoka, Leandro Lo. A nyolcszoros világbajnokkal egy rendőr végzett.

Szerző ripost

Gyászol a sportvilág, ugyanis mindössze 33 éves korában életét vesztette az egyik legjobb Jiu Jitsu harcos, Leandro Lo. A brazil sportoló augusztus 7-én éppen egy koncerten tartózkodott Sao Paulóban, ahol összetűzésbe keveredett egy másik férfival.

A konfliktus másik főszereplője egy szolgálaton kívüli rendőr volt, derült ki a BBC beszámolójából. A rendőr felkapott egy üveget Lo asztaláról, majd fenyegető gesztusokat kezdett el tenni. Ezután a sportoló mozgásképtelenné tette és távozásra szólította fel a balhézó férfit. Ám ő nem tudott belenyugodni a helyzetbe, ezután előrántotta a fegyverét és fejbe lőtte a brazilt. A kórházba szállítás után agyhalottnak nyilvánították, állapota visszafordíthatatlanná vált. A rendőrség keresi a gyanúsítottat.

Lo 2012 óta nyolc világbajnokságot nyert feketeövesként, igazi legendának számított Brazíliában. Halála rendkívül nemcsak a dél-amerikai országot érintette érzékenyen, hanem az egész sportvilágot. 

Szerző ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!