Szilágyi Liliána szeptemberben még olimpiai aranyat akart

Edzőjét és elképzeléseit is gyakran cserélgeti a magyar úszónő.

Szilágyi Liliána szinte évente váltogatta edzőit, ingázott Magyarország és Amerika között, pályafutásában nagyon kevés állandóságot lehetett fellelni. Úgy tűnt, tavaly ősszel végre komolyabban veszi a felkészülést, amikor Shane Tusup csapatához szerződött. Idén szeptemberben még nagyon komoly tervekről beszélt…

Az olimpia arany a cél. Nap, mint nap ezért dolgozunk, ezért kelünk fel”mondta a Ripostnak Liliána, aki fő számában, pillangón akár Hosszú Katinka nagy riválisa is lehetett volna. Januárban egy felkészülési versenyen le is győzte az Iron Ladyt.

Fotó: Nemzeti Sport

Ezek után teljesen váratlanul ért mindenkit Szilágyi hétfő esti nyilatkozata.

Azt szokták mondani, emberből vagyunk. Egy gépnek nincsenek érzései, nekem vannak. Időt kértem és kaptam a Fraditól, amiért nem győzök elég hálásnak lenni. Fiatal vagyok, lehetek még ismét bajnok, érhetek el nagyszerű eredményeket. És szeretnék is elérni”indokolta meg Szilágyi, miért passzolja a tokiói viadalt. Kevés olyan sportoló van a világban, aki éppen az olimpia évét használja fel pihenésre feltöltődésre. Ráadásul Szilágyi a támogaitól és a MOB-tól milliókat kapott a felkészülésre, sőt, ő utána Shane Tusup is kapott kiemelt edzői fizetést. Ezek után döntött úgy Szilágyi, hogy inkább mégis pihenne a versenyzés helyett. őt, információnk szerint, már Tusuppal is szakított.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!