OLDALVONAL

Tusupnak is köszönheti sikerét az NB I gólvágója

Kilenc mérkőzés után kilenc gólnál jár Hahn János a labdarúgó NB I-ben. A Paks támadója szombaton 49 perc alatt négyszer talált be a Puskás Akadémiának, amit Shane Tusupnak is köszönhet.
  • Szerző: GG

A 25 esztendős Hahn János négy góljával a Paks 6-2-re győzte le szombaton a Puskás Akadémiát. A fiatal támadó a Nemzeti Sporttól 10-es osztályzatot kapott a meccs után, amire kilenc éve nem volt példa, 1967 óta pedig ő a 26. labdarúgó, aki megkapta ezt az elismerést. A kilenc találatnál járó Hahn vezeti a magyar élvonal góllövőlistáját, ezt a teljesítményt pedig Shane Tusupnak, a Hosszú Katinka edzőjeként korábban három olimpiai aranyérmet nyerő amerikai edzőnek is köszönheti.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hahn János
Fotó: Nemzeti Sport

Tusup az idei évtől számos focista erőnléti felkészítésével foglalkozik, Szoboszlai Dominiktól kezdve Dzsudzsák Balázsig. Sőt, a III. Kerületi TVE keretéből hat labdarúgó is alkalmazza őt. A tréner úgy látszik előre tudta, hogy mi rejlik Hahnban, hiszen a Paks-Puskás Akadémia találkozó előtt egy nappal rakott ki közös képet közösségi oldalára a játékossal, amiben az edzésmunkáját dicséri. Az időzítés nem is lehetett volna tökéletesebb, a csatár ugyanis szombaton élete legjobb játékát nyújtotta.

„Arcod, amikor rájössz, hogy húsz kilogrammal javítottad meg az eddigi legjobbadat – írja a csatár nevében Tusup. Soha ne csak edző legyél. Mindig építs kapcsolatot, köteléket, barátságot, tudják, hogy bármikor ott vagy mellettük”

- folytatta az amerikai.

Hahn szárnyalása a Paksot a tabella második helyére repítette. A csak magyar játékosokat foglalkoztató tolnaiak a Ferencváros mögött, de a Mol Fehérvárt megelőzve állnak a tabellán, pedig az előző évadban csupán az utolsó fordulóban tudták kivívni a bennmaradást.

„Felnőttszinten még soha nem szereztem egy mérkőzésen négy gólt, nagy öröm ez nekem. Köszönöm a társaimnak, hogy kiszolgáltak, és persze vezetőedzőnknek, Bognár Györgynek is a bizalmat. Nagyon akartunk nyerni, és bár a gólok zömét én szereztem, a csapat érdeme a jó szereplés”

– mondta el a paksi mezben 200. tétmérkőzését játszó Hahn a Nemzeti Sportnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?