OLDALVONAL

Shane Tusup újabb lépést tett a kapitányi posztért

A Hosszú Katinka edzőjeként három olimpiai aranyérmet nyerő Shane Tusup már jóval több labdarúgóval dolgozik, mint úszóval. Az amerikai trénert egy magyar fociklub, a III. Kerületi TVE is alkalmazza.
  • Szerző: GG

Shane Tusup először még 2017-ben, Hosszú Katinka edzőjeként üzent a Magyar Labdarúgó Szövetségnek (MLSZ), hogy szívesen elvállalná a szövetségi kapitány posztot. Tavaly szintén jelezte a szándékait erre a pozícióra az akkor még az Egyesült Államokban élő úszóedző.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Shane Tusup
Fotó: MTI

„Az egyik legbámulatosabb és legnagyobb kihívás az lenne, ha visszatérhetnék Magyarországra mint a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Ha valaki olvassa ezt Magyarországon, és van ráhatása a döntésre, akkor vállalja a kockázatot… Garantálom, hogy nem hagyom cserben Magyarországot. A világ összes többi szövetségi kapitányánál jobb munkát végeznék! Elvégezném a munkát!”

- írta Tusup tavaly márciusban a közösségi oldalán.

A 32 éves szakember azóta már újra hazánkban él, és elkezdett labdarúgók fizikai felkészítésével is foglalkozni. Először Szoboszlai Dominikot (Salzburg) látta el a tanácsaival, majd Bogdán Ádám (Ferencváros) és Dzsudzsák Balázs (DVSC) következett. Múlt hét csütörtökön pedig az NB III Nyugati csoportját nyolcpontos előnnyel vezető III. Kerületi TVE jelentette be, hogy Tusup hat játékosa felkészítéséért felel majd.

- Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy egy ilyen nagy múltú klub bízik bennem. Az első pillanattól kezdve rendkívül izgatott voltam és motivált. Szeretnék sikereket elérni a játékosokkal és abból a csapat is profitálni tud. Nem ígérhetek semmit csak annyit, hogy a legjobbamat fogom adni

– nyilatkozta az óbudai klub honlapján Tusup, aki az edzőtermi edzések mellett motivációs tréningeket, és étkezési tanácsokat is ad a labdarúgóknak.

Tusup tehát újabb lépést tett korábbi álma, a magyar labdarúgó-válogatott szövetéségi kapitányi posztja felé. Igaz, a nemzeti csapat idei szereplését látva, nehéz lesz Marco Rossi babérjaira törnie.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?