Itt a nagy bejelentés, Dárdai Pál visszatér a Herthához

Csak a részleteket kell tisztázni. Most már biztos, hogy újra imádott berlini csapatánál dolgozik tovább a magyar klublegenda.

„Dárdai Pál nyáron visszatér a Herthához” – söpört végig a Bild híre a teljes német sportsajtón.

A berlini klub magyar Bundesliga-rekordere tavaly nyáron távozott az első csapat kispadjáról, most pedig egy év pihenés, feltöltődés és tanulás után visszamegy – korábbi területére, a Hertha utánpótlásához.

Már több mint 23 éve a Herthát szolgálja
Fotó: AFP

„Igen, herthás maradok. Már csak azt nem tudom, melyik ificsapatot veszem át”

- mondta Dárdai Pál.

„Pállal szerződésbe foglaltuk, hogy július 1-jétől újra itt, az utánpótlás területén dolgozik tovább. Ez a világos megállapodásunk. Már csak azt kell tisztáznunk, hogy melyik korosztályos csapatot veszi át a következő szezonra. Ezt rövidesen megbeszéljük”

- mondta Dárdai korábbi csapattársa, majd főnöke, az ügyvezető Michael Preetz.

Hiába hívták sok csapathoz

Korábbi szövetségi kapitányunk 2015 telétől tavaly nyárig, négy és fél évig vezette sikerrel a Hertha élvonalbeli csapatát. A klub ikonjaként mindvégig olyan szerződéssel dolgozott, ami biztosította számára: ha véget ér a megbízatása a „nagyoknál”, visszatérhet addigi munkájához a „kicsikkel”. Az utóbbi hónapokban saját bevallása szerint számos vezetőedzői ajánlatot kapott, sőt sokan az utódai (Ante Covic, Jürgen Klinsmann és a nyárig megbízott Alexander Nouri) csúfos leszereplése miatt visszakövetelték volna a Bundesliga-csapat kispadjára is, kitartott az eredeti terv mellett.

Most egyébként Niko Kovac és Bruno Labbadia a legesélyesebb a Dárdai távozása óta hirtelen meggazdagodott berliniek szakvezetői posztjára.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!