TÜZELŐÁLLÁS

Áll a bál, Dárdai Pál mellett tüntetnek Berlinben

Története harmadik legsúlyosabb hazai vereségét szenvedte el a Hertha a német labdarúgó-bajnokságban.
  • Szerző: Ripost

Sorozatban ötödször maradt nyeretlen a Hertha hazai pályán a német bajnokságban, miután szombaton 5-0-ra kikapott a Kölntől. Az eredmény azért sokkolta a berlini drukkereket, mert az ellenfél a Hertha mögött állt a tabellán, vagyis papíron egy jóval gyengébb rivális ütötte ki őket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dárdait szeretnék a kispadon látni a berliniek
Fotó: AFP

A fővárosi gárda szurkolói a vereség óta a közösségi oldalakon és a különböző fórumokon Dárdai Pált követelik vissza a kispadra, szerintük kizárólag a magyar edzővel kerülhetik el a kiesést.

„Dárdai nélkül teljes a káosz; Meg kell győzni Dárdait, hogy visszatérjen; Pál, bocsáss meg mindenért, gyere vissza három hónapra és mentsd meg újra a csapatot!; Preetz tedd félre a büszkeséged, és csinálj valamit, mielőtt kiesünk!” – írták többek között.

Az utolsó üzenet Michael Preetz klubigazgató és a magyar szakember fagyos viszonyára utal. Úgy tudni, kizárólag ez gátolja Dárdai visszatérését. A pécsi tréner bocsánatáért pedig azért esedeznek, mert tavaly ilyenkor sokan a menesztését követelték.

Dárdai Pál
Fotó: Getty Images

Érdekesség, Dárdait szinte napra pontosan öt éve nevezték ki a Hertha edzőjének. Akkor a mostaninál is pocsékabb helyzetben volt a berlini alakulat, hiszen kieső helyen állt. A magyar szakember azonban sikerrel járt, a klub bennmaradt az élvonalban. Most – ahogy egy szurkoló fogalmazott – teljes a káosz. Dárdai tavalyi menesztése óta már a harmadik edző dolgozik a klubnál, amely vészesen közelít a kieső zónához. Tizenegy fordulóval a vége előtt hat pont választja el a csapatot az osztályozót jelentő helytől. Dárdai egyszer már bizonyította, hogy nehéz helyzetben is képes helytállni. Vajon ezúttal is őt hívják megmentőnek?

Féltucat a berlini negatív rekord

Két 0-6-os mérkőzés volt a Hertha legsúlyosabb hazai veresége a német élvonalban. 1980-ban a Hamburg, 2012-ben pedig a Bayern München nyert féltucat találattal a fővárosban, vagyis a kölniektől kapott ötös csak a harmadik legnagyobb különbségű veresége a berlinieknek.

 

És ezeket olvastad már?