OLDALVONAL

Dárdai kerek perec megmondta, visszatér-e a Herthához

Óriási a káosz imádott klubjánál, és szinte minden amellett szól, hogy visszatérjen az első csapat élére. Nem szívesen, de elmondta a lényeget.
  • Szerző: vav

Előbb az utódául kinevezett Ante Covic, majd kedden – tíz hétnyi munka után – Jürgen Klinsmann is becsődölt a Hertha BSC labdarúgócsapata élén. Most derült ki igazán, milyen heroikus munkát végzett a Bundesliga-klubnál négy és fél éven át Dárdai Pál. Azóta sokkal több pénzből sem sikerült megismételni az eredményeit, nemhogy akár csak megközelíteni a hangzatos célt, a Bajnokok Ligája-indulást. A télen az egész világon a legtöbb pénzből megerősített gárda jelenleg a 14. helyen szégyenkezik, kézenfekvő lenne hát visszahívni a nyári leváltása óta pihenő magyar klubikont. Csakhogy...

ELmondta, keresték-e imádott klubjától, hogy segítsen a bajban
Fotó: AFP

„A magyaroknak nem szívesen nyilatkozom, mert a szavaim azonnal elolvassák Berlinben, és ebből csak problémáim adódnak. Engem senki nem keresett a klubtól, tehát nem téma az edzősködés a Hertha első csapatánál. A nyárig egyébként is szabadságon vagyok”

- mondta ezzel kapcsolatban Dárdai a Borsnak.

Pedig a berlini Morgenpost például hosszasan sorolta a mellette szóló érveket. A lap kiemeli: a jelenleg munkanélküli Dárdai tavaly nyárig sikeresen vezette a csapatot; a megbízását megkönnyítené, hogy jelenleg is érvényes szerződés köti a Herthához; mindenkinél jobban ismeri a játékosok többségét és a klubot; tisztelik a focisták; ráadásul éppen az ő időszakára jellemző stabilitás a legfőbb hiánycikk most a berlinieknél.

Mindezek ellenére a cikk szerint is „nehezen elképzelhető” a magyar szakember visszatérése. Egyrészt, mert munkálkodása végén megromlott a kapcsolata a klub sportszakmai vezetőjével, ráadásul Michael Preetznek a rossz döntései elismerésével érne föl, ha visszahívná segíteni hajdani csapattársát.

És ezeket olvastad már?