Itt a bizonyíték, teljesíthetik Andy Vajna kívánságát

A producernek barátai megígérték, hogy mindent megtesznek a legendás focista életéről szóló moziért.

Szöllősi György sportújságíró, a Puskás-ügyek nagykövete és a legenda életrajzírója hétfőn reggel közösségi oldalán mutatta be a Puskás Ferenc életéről tervezett forgatókönyvet. A 183 oldalas szöveteget Joe Eszterhas, magyar származású amerikai filmes készítette, s az „Isten bal lába” címet adta neki.

„Andrew G. Vajna emlékére. Igaz történet alapján” – írta a kép mellé Szöllősi, jelezve azt, hogy a filmmogul nagy álma volt, hogy film készüljön arról a magyarról, akit a világon mindenhol ismernek.


MTI Fotó: Kallos Bea

„Már közel tizenöt éve felvetődött az ötlet, s most itt tartunk, elkészült a forgatókönyv – mondta lapunknak Szöllősi György, aki kiemelte, a munka nagy része azonban még hátravan. – Egyelőre nem tudok rendezőről, szereplőkről beszélni, mivel azért dolgozunk, hogy tényleg legyen mozi. Joe Eszterhas három éve tett egy ígéretet Andy Vajnának és ezt betartotta. Az íróval egyébként több megbeszélésen vettünk részt, voltunk többek között Madridban is, ahol Öcsi bácsi korábbi csapattársaival beszéltünk.”

Szöllősi kiemelte, a tervezett mozi nem dokumentum-, hanem egész estés nagyjátékfilm lesz. Előbbi műfajban tíz éve már bemutatták a Puskás Hungary című alkotást.

Szöllősi és Eszterhas mellett a tavaly elhunyt producer özvegye, Vajna Tímea is mindent megtesz férje nagy álmáért. Ő producerként vehet részt az alkotásban.

Ehhez az is kell, hogy a hagyatéki tárgyalás során eldőljön, hogy az özvegynek legyen tulajdonjoga Vajna amerikai filmes cégében.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!