Van valami, amiben Guardiola egy igazi pancser

Sok mindenben tehetséges, leginkább a futballhoz ért, de akad, amit inkább másra kéne bíznia. Drága és veszélyes játékot űz.

Futballcsapatot prímán irányít Pep Guardiola, de a volán mögött nem valami ügyes. A katalán edző 2016 nyarán lett a Manchester City szakvezetője, azóta már négy autót tört ripityára Angliában, 511 ezer euró (170 millió forint) összértékben – olvasható a Bildben.

Guardiolának az autó fogyóeszköz
Fotó: Getty Images

A világ egyik legsikeresebb trénere egy Mercedest, majd egy Range Rovert, egy Bentleyt, végül egy Mini Coopert is kipurcantott. A legértékesebb a 222 ezer eurós (74 millió forint) ezüstszínű Bentley GTX700 volt.

A Pep Cityje: Egy szupercsapat építése című könyv szerzői szerint Guardiola „rossz sofőr hírében áll, a mostani már a negyedik autója, mióta Manchesterbe költözött”.

Guardiola jelenlegi fekete Mercedese még működőképes, de máris viseli gazdája ügyetlenségének nyomait.

„Az oldalsó visszapillantó tükrei általában nem sokáig épek, sikerült már benzint tankolnia a dízel Range Roverébe, a Bentleyt pedig rommá törte”

- sorolják a könyvben.

Az edző ismerői is amondók, hogy Guardiola sokmindenben nagyon tehetséges, de az autóvezetés biztosan nem tartozik közéjük. Már a Bayernnél töltött időszakában is többször karambolozott.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!