Remek hírt kaptak Liu Shaolinék, hónapok óta erre vártak

Végre hosszabb ideig pihenhetnek az olimpiai bajnok hõsök.

A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók remek hírt kaptak: Bánhidi Ákos csapatmenedzser elárulta, most hosszabb pihenő vár a versenyzőkre.

A téli olimpián aranyérmet szerző Liu Shaolinék szinte semmit nem tudtak pihenni, azonnal utazniuk kellett a kanadia világbajnokságra, ahol végül egy ezüstérem jött össze a magyaroknak.

Bánhidi elmondta, hogy fizikailag és pszichésen is megpróbálták felkészíteni a sportolókat, de nem volt egyszerű a helyzetük. Mindössze kilenc nap állt rendelkezésre a montreali utazásig.

A válogatott edzője arról is beszélt, hogy most a versenyzőkre nagyobb pihenés vár, a szakmai stáb tagjainak pedig értékelniük kell az elmúlt időszakot és a legfontosabb feladatuk a „hogyan tovább” megtervezése.

Szerinte az elmúlt évek túlfeszített tempóján kicsit lazítani kell, s ha a következő játékokon is legalább ilyen sikeresen akarnak szerepelni, az újabb olimpiai ciklus első évében nem foghatnak bele olyan lendülettel a munkába, mint az elmúlt években. Mint mondta, nem szeretnék „szénné égetni” a versenyzőiket, írja az MTI.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!