Gyászol a sportvilág, edzés közben halt szörnyet a nagy bajnok

Közlekedési balesetben lelte halálát a közönségkedvenc kerékpáros sztár.

Egy nappal a palermói raliverseny családi drámája után újabb tragédia borította gyászba Olaszországot. De nem túlzás: az egész sportvilágot. Edzés közben szenvedett halálos balesetet a kerékpáros Michele Scarponi, a 2011-es Giro d'Italia győztese.

A 37 éves olasz kerekes filottranói otthona közelében tréningezett szombat reggel, amikor egy kisteherautó elgázolta - számolt be csapata, az Asztana.

Ez a tragédia túl nagy ahhoz, hogy szavakba önthessük.

Egy nagy bajnokot és remek embert vesztettünk el, aki minden helyzetben mosolygott. Egy fix pont volt mindenkinek a csapatban"

- olvasható a csapat Twitter-oldalán.

Scarponi pénteken fejezte be a Tour of Alps körversenyt, amelyen összetettben negyedikként zárt, és egy szakaszgyőzelmet aratott.

Pályafutása során három szakaszt nyert az olasz körversenyen, s azt követően mondhatta magát a 2011-es Giro győztesének, hogy Alberto Contadort doppingvétségért megfosztották a címtől. Scarponi 2009-ben megnyerte a Tirreno-Adriaticót, 2011-ben pedig a katalán körversenyt. Fabio Aru sérülését követően ő lett volna az Asztana első számú versenyzője a május 5-én rajtoló centenáriumi Girón.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!