Létrehozva: 2024.07.31.

Drámai adatok: ezerszámban kapcsolják le az Árpád hídi gyorshajtókat

Az Árpád híd környékén a mai napig nem nyugszanak a gyorshajtók, amiről most a zsaruk is hajmeresztő adatokat közöltek. A helyiek is megerősítik: a szakaszon minden naposak az autós izmozások.

Nincs, aki ne emlékezne arra a hátborzongató balesetre, ami tavaly, július 1-én történt az Árpád hídon: akkor ugyanis három, egymással versengő sofőr kakaskodása egy fiatal kerékpáros halálát okozta. A tragikus végkimenetelű eset után a rendőrség azonnal lépett az ügyben: kiemelt ellenőrzéseket végeztek, nem csak az Árpád hídon, de több olyan gócponton is, ahol gyakoriak a gyorsulások és az utcai versenyzések. 

Két hét alatt több száz gyorshajtó repesztett át az Árpád hídon. A rekorder 147-el száguldott   Fotó: BRFK

Most kiderült, hogy a kemény fellépés igenis szükséges volt: egy év alatt több ezer gyorshajtót kapcsoltak le:

- Az elmúlt egy évben a közlekedési rendőrök rendszeres ellenőrzéseket végeztek a gyorshajtók kiszűrésére. Az eredmény 2538 sebességtúllépés, köztük a „rekorder” 161 kilométeres sebességgel hajtott - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Hozzáfűzték, hogy tekintettel erre és az idén, július 3-án, szintén az Árpád hídon történt horrorbalesetre, még inkább a helyszínre fókuszáltak. Ez sem volt eredménytelen, két hét alatt ugyanis több száz gyorshajtó akadt fenn a zsaruk hálóján:

Extrém gyorshajtók is fennakadtak a két hetes koncentrált ellenőrzésen, ahol 408 gyorshajtót mértek be, ebből volt, akit részegen, eltiltás hatálya alatt fogtak el

 - kezdte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a hajmeresztő adatok felsorolását. Hozzáfűzték, hogy a rekorder gyorshajtók nem kevesebb, mint 147-el és 125-el zúgtak át a hídon. A zsaruk pontosan ezért tovább folytatják az ellenőrzést a hídon: 

- Kollégáinkat az elmúlt időszak tapasztalatai megerősítették abban, hogy az Árpád hídon közlekedőket rendőri kontroll alatt kell tartani, ezért a jövőben továbbra is folyamatosan lehet számítani mérésekre, ellenőrzésekre - húzták alá.

A helyiek nagyon örülnek a kiemelt figyelemnek, ugyanis csak megerősíteni tudják: dacára a két súlyos balesetnek, a versenyzők és a gyorsulgatók ugyan olyan nagy elánnal döngetnek át az Árpád hídon. Az ott lakóknak nincs nyugtuk, még a lakásokba is felhallatszik a gyorsuló kocsik hangja. Az arra közlekedők is ezt tapasztalják: 

Mi is azt hittük, hogy a tavalyi baleset majd visszaszorítja a gyorsulókat, de egyáltalán nem volt így, rengetegen versenyeznek ezen a szakaszon. Ahogy megyünk előre a hétben, egyre többen. Hétvégén már kész életveszély néha az a szakasz. És nem úgy tűnik, hogy a mostani eset visszavetette volna őket

 - mesélte egy gyakran arra autózó családanya. Egy másik sofőr az elmúlt hetekben is belefutott három őrült versengőbe: 

Három kocsi cikk-cakkban előzgetett az úton, toltak le mindenkit, nem csak a belső, de a középső meg a szélső sávból is. Csak úgy rángattuk félre a kocsikat, nehogy baj legyen

 - mondta el egy másik olvasónk. 

2023. július 1-én egy Mercedes és két BMW versenyzett egymással, amikor az Árpád hídon a Mercedes megcsúszott, áttörte a szalagkorlátot, majd a kerékpársávra csapódott és elgázolt egy ott tekerő biciklist. A fiatal I. Benjámin azonnal meghalt. Idén, július 3-án a balatonlellei vendéglátós, B. Roland okozott tragédiát: először elkötött egy taxit, majd a lopott kocsival először szemből hajtott fel az Árpád hídra, majd nagy sebességgel három autónak is nekiment. A balesetben nem csak a vétkes sofőr, de egy esküvő előtt álló fiatal, vétlen pár is elhunytak, míg egy taxiban négyen megsérültek. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek