INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.06.

Tragédia az Árpád hídon: mutatjuk, hol hajtott fel a forgalommal szemben az ámokfutó

Még mindig látszik az Árpád-hídon, hol történt a szörnyű tragédia. A Tavasz utcában pedig, ahonnan az események elindultak, még mindig beszédtéma. A taxisok összefogtak a balesetben érintett kollégáikért. Mindenben támogatni fogják felépülésüket és segítik őket, hogy minél előbb munkába tudjanak állni.

Példaértékű összefogás indult el a balesetet szenvedett taxisokért. Kollégáik mindent megtesznek, hogy segítsék a felépülésüket, és támogatni szeretnék őket, hogy ismét munkába tudjanak állni.

A balestben a felismerhetetlenségig összeroncsolódtak az autók Fotó: Mihádák Zoltán

Az Árpád hídon július 3-án szerdán bekövetkezett horrorbalesetben két taxis is érintett volt, egyikük súlyosan meg is sérült. Mint arról korábban beszámoltunk, este tíz óra után az ámokfutó, B. Roland a Tavasz utcában eltulajdonított egy taxit Ábrahám Györgyitől, aki azért állt ott meg, hogy szünetet tartson. Györgyi erről így számolt be a Borsnak:

Megálltam az ajtó mellett, hogy kinyújtóztassam a lábam, derekam. Forgalmas helyen parkoltam le, mögöttem jöttek és mentek az emberek, jól ki van világítva, nem sötét, nem kell félni, ez nem olyan övezet - mesélte a szörnyű percekre visszaemlékezve a taxis. 

Kiszálltam, rágyújtottam és szokásomhoz híven megálltam a bal első ajtónál, odatámaszkodtam az autómra. Ezután talán egyszer, ha beleszívtam a cigibe, amikor ez az ember a semmiből, mint egy macska, ott termett. Nagyon megijedtem, mert nagy, magas férfi volt, de az én fejemmel egy síkban volt, ott volt az arca az arcomban. Annyira közel, hogy éreztem a bűzös leheletét

Itt, az Árpád híd budai lehajtójánál, a házaknál lévő parkolóban állt meg Györgyi a taxijával pihenni. Fotó: Fotó: Bánkúti Sándor /  Ripost

 Györgyi mindent elkövetett hogy megakadályozza a férfit abban, hogy elvigye a kocsiját, kék-zöld foltokat szerzett, de végül B. Roland ellökte és beugrott a vezetőülésbe, majd gázt adott. Az Árpád-hídra akart feljutni, de nem szabályosan haladt, hanem itt, a forgalomtól elzárt területen bekanyarodott és szemben a forgalommal hajtott fel a hídra.

Itt kanyarodhatott rá a hídra, a szembejövő sávra. Fotó: Fotó: Bánkúti Sándor /  Ripost

Nem volt nagy a forgalom, de már itt nekiütközött egy autónak, azonban továbbhajtott, tövig nyomva a gázt. Őrült sebességgel érkezett a margitszigeti lehajtóhoz, ahol összeütközött egy Suzukival és egy másik taxival. Mind a három autó a felismerhetetlenségig összetört

Még most is látni a rettenetes baleset nyomait. Fotó: Papp Miksa

A balesetet okozó férfi és a vétlen Suzuki utasai - egy jegyespár - életét vesztette a tragikus balesetben, a taxist és három utasát pedig súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A szörnyű tragédia példaértékű összefogást váltott ki a taxisokból.

Kiss Ádám: tartjuk a kapcsolatot bajbajutott társaikkal, összefogunk értük. Fotó: Fotó: Bánkúti Sándor /  Ripost

Mindkét kollégánk elveszítette a munkaeszközét, és lelkileg is nagyon megviselte őket a baleset, ezért úgy döntöttünk, hogy gyűjtést szervezünk a részükre, hogy minél előbb felépüljenek, és ismét munkába tudjanak állni

-mondta el a Ripostnak Kiss Ádám, a taxis érdekvédelmi szövetség vezetője, aki elárulta, hogy az eset óta rendszeresen beszél a bajba jutott taxisokkal.

Györgyi lelkileg nagyon megtört, folyamatosan tartom vele a kapcsolatot. A másik kollégám, Tamás eddig az intenzív osztályon volt, így az egyik barátján keresztül segítettünk neki. Sajnos az ő felépülése hosszabb lesz

 - folytatta Ádám, aki nagyon aggódik kollégáiért és mindent megtesz azért, hogy támogatni tudják a talpra állásukat. Ez a kezdeményezés annyira sikeres lett, hogy nemcsak a szakmabeliek, hanem civilek is csatlakoztak hozzá. Így amennyiben a taxisok egészségügyi állapot lehetővé teszi, hogy ismét munkába álljanak, bíznak benne, hogy rendelkezésükre áll majd ehhez a szükséges taxi is.

Itt nézheted meg a Bors videóját a balesetről:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek