NÍNÓ

Szerző

Létrehozva: 2023.10.13.

A 4-es villamosba csapódott egy BMW Budapesten: a tűzoltóságnak kellett kivonulni

Brutális felvételek érkeztek.

Csütörtök este nem sokkal 19 óra után súlyos baleset történt Újbudán, a Petőfi híd budai hídfőjénél, a Goldmann György téren. Egy 3-as BMW Pestről Budára tartott, a szemtanúk elmondása szerint a megengedett sebességnél gyorsabban, amikor a budai hídfő közelében utolérte a belső sávban előtte jóval lassabban haladó Suzuki Swiftet. A fiatal, rutintalan sofőr későn és elég rosszul reagált a kialakult helyzetre, így autójával hátulról a Suzukinak ütközött. A Swift a külső sávba, egy taxi elé sodródott, amellyel pár centi híján össze is ütközött. A BMW vezetője eközben fékezés helyett elrántotta a kormányt balra és az elválasztó félgömbökön keresztül a 4-6-os villamos pályájára csúszott. Onnét a sofőr egy újabb hirtelen kormánymozdulattal még visszahozta az autóját, viszont eközben elvesztette uralmát a BMW felett, amely jobbra kisodródott a külső sávba, majd a gyalogátkelőhely közelében utolérte az említett taxi előtt haladó Ford Fusiont. A BMW vezetője újból elkapta a volánt balra, hogy ne ütközzön a Fordnak, így viszont még rosszabbul járt: még mindig elég nagy sebességgel a megállóban álló 4-es villamos hátuljának vágódott.

Nem sok maradt a kocsiból / Fotó: Baleset.infp

A sofőr nem használta a biztonsági övét, emiatt a műszerfal alá zuhant. A fiatal férfi súlyos láb- és medence sérüléseket szenvedett, őt a helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók emelték ki a roncsból, majd először gerincágyra, utána hordágyra fektették, ezt követően izolációs fóliába helyezték és csak ezután tolták be a mentőautóba, ahol még több, mint 20 percig ápolták. Végül megkülönböztető jelzéssel szállították őt kórházba. A Suzukit vezető fiatal lány ki tudott szállni autójából, de láthatóan sokkot kapott és szédült, a földön ülve várt a mentőkre, őt is kórházba vitték. A villamoson tartózkodó utasok közül senki sem sérült meg, mindannyian biztonságban elhagyták a fedélzetet.

Fotó: Baleset.info

Az ütközés erejét jól mutatja, hogy a BMW jobb első ködlámpája az ütközés helyszínétől körülbelül 50 méterre ért aszfaltot. A tűzoltók a sofőr kiszabadítását követően áramtalanították az összeroncsolódott BMW-t, amelynek motortere az egymásba olvadt alkatrészekkel úgy nézett ki, mintha az ütközés után kigyulladt volna – noha egy ideig füstölgött a motor, de égett szag nem volt, illetve a Katasztrófavédelem közleménye sem utalt tűzoltásra. A baleset miatt a 4-es és a 6-os villamos helyett a Corvin-negyed M és a dél-budai végállomások között mintegy három órán keresztül pótlóbuszok közlekedtek - írja a Baleset.info.

Fotó: Baleset.info

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek