Létrehozva: 2022.01.17.

Ezért úszhatja meg a börtönt a magyar anya, aki halálra késelte a kis Alexet

Megúszhatja a kétéves kisfia, Alex meggyilkolásáért kapott börtönbüntetést B. Katalin. Az egykori pornószínésznő elmeorvosi vizsgálatát a hónap végére tűzték ki. Amennyiben bebizonyosodik betegsége, nem zárják börtönbe, amiért az ősz elején Olaszországba hurcolta és halálra késelte a gyermekét.

Hamarosan elvégzik B. Katalin elmeorvosi vizsgálatát. A Bors megbízható forrásból megtudta: a jelenleg Olaszországban őrzött volt pornószínésznő sorsa azon múlik, hogy a szakértő beszámíthatónak vagy súlyos betegnek nyilvánítja.

Fotó: Bors

Amennyiben az utóbbi lehetőség válik valóra, az anyát nem lehet felelősségre vonni szörnyű tettéért, vagyis biztosan nem kerül börtönbe. A magyar jog szerint eb­ben az esetben beutal­nák kényszergyógykezelésre, és mivel ez nemzetközi­leg bevett gyakorlat, biztosan tudható,hogy Olaszországban is hasonlóan járná­nak el.

Többször szúrt

Mint arról a Bors többször beszámolt, B. Katalin azután vitte magával a kétéves Alexet Olaszországba, hogy a magyar bíróság ideiglenesen az apánál helyezte el a kisfiút, és az anyát arra kötelezte, hogy a gyereket adja át Juhász Norbertnek. Katalin akkoriban az idős édesapja garzonlakásában levő galérián húzta meg magát a csöppséggel együtt. Ugyan B. György megpróbálta maradásra bírni, az anya mégis útnak indult, és végül több késszúrással kioltotta a védtelen gyermek életét, a halott kisfiúról fotót küldött az apának és több ismerősének, végül az élettelen testet egy élelmiszer-áruház pénztári futószalagjára fektette.

Öngyilkosságtól tartanak

A neve elhallgatását kérő informátorunk elmondta: az elmeorvosi vizsgálat során először elbeszélgetnek Katalinnal, majd különböző asszociációs teszteknek vetik alá.

Ugyan folyékonyan beszél olaszul, mivel korábban több évig élt az or­szágban, a szituációból adódóan nagy valószínűséggel speciális tudással rendelkező tolmácsot vesznek majd igénybe. Ez azért fontos, mert egy ilyen helyzetben egy-egy elhangzott szó jelentése vagy hangulatának árnyalata is nagy jelentőséggel bírhat.

Katalin régen elvált szülei egyetértenek abban, hogy gyilkossá vált lányuknak nem börtönben lenne a helye. György a lapunknak kifejtette: szeretné még a gyermekét megölelni, és ha anyagilag megengedhetné magának az utazást, meg is látogatná őt.

Abban bízom, hogy meggyógyítják, és végre ráeszmél, mit követett el – fogalmazott a Borsnak a férfi. Erzsébet továbbra is retteg attól, hogy leánya megpróbálja eldobni az életét.

Kórházi körülmények között vélhetően jobban odafigyelnek majd rá, mint egy egyszerű büntetés-végrehajtási intézetben – mondta az idős hölgy.

Nagyon labilis

Katalin hetente egy-két alkalommal telefonál az édesanyjának.

Hullámokban tör rá a mély depresszió és a nevetés. No nem azon nevet, amit a kisunokámmal tett, hanem a múltbéli élményeit idézi fel. Szeret visszagondolni a berúgásaira, de érdekes módon arra már nem tér ki, hogy miket művelt spicces állapotban – mesélte Erzsébet, és hozzátte: a lánya egy nővel osztozik jelenleg a fogvatartási helyén.

Ő tartja benne a lelket, illetve egy pap, aki rendszeresen látogatja. Kati bízik abban, hogy számára is van megváltás. Bánja, amit tett, én pedig próbálom vigasztalni, még akkor is, ha ez lehetetlen. Alexet semmi sem hozza már vissza az élők közé, de a lányomnak tudnia kell, hogy a családja a végsőkig kitart mellette. A rácsok mögött sok bosszúság éri, legutóbb az zaklatta fel, hogy ellopták a dohányát – fejezte be Erzsébet.

Katalinnak minden esélye megvan rá, hogy az orvosa végül megállapítsa büntethetetlenségét. Már korábban is suttogták róla, hogy nem teljesen épelméjű, mi több, amikor korábban a Pest megyei Dömsödre költözött, maga mutatkozott be úgy a szomszédoknak, hogy „Én vagyok a bolond Kati!”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Feszülős nadrágban és melltartóban mutogatja magát Kiszel Tünde lánya - fotók

origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Putyinról

borsonline.hu

„Mokkát soha nem nézek, főleg hogyha benne vagy” – Megfagyott a levegő a TV2 stúdiójában, keményen beszóltak Istenes Lászlónak – Videó

vg.hu

Ennyi volt: kivonul Budapestről a népszerű szolgáltatás

ripost.hu

Vészhelyzet, Szoboszlaira sosem látott szerep vár

magyarnemzet.hu

Így kergetik az orosz vadászgépeket a NATO repülői + videók

metropol.hu

Életveszély: buszok közé terelik a biciklistákat

travelo.hu

Rejtélyes lények a Mariana-árok mélyén

lapcentrum.hu

Fizessen elő most hatalmas kedvezménnyel a Mandinerre és wellness-utalványt is nyerhet!

life.hu

A stressztől is felborulhat a menstruációs ciklusod (hirdetés)

life.hu

A hüvelyflóra sokszínűsége: a mikrobiomunk egyéni mintázata (hirdetés)

she.life.hu

Így szüntette meg a cikluszavaromat a barátcserje (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Aljas módon verte át a netezőket a magyar tini, egy éven át nem bukott le

POLITIK

Ezek lesznek az új gyermekvédelmi törvénycsomag legfontosabb változásai

POLITIK

Neonácik életveszélyesen megfenyegették a XII. kerület alpolgármesterét

POLITIK

Ezer traktor Brüsszel utcáin, a gazdák haragja eléri az EU központját

NÍNÓ

Hármas tragédia történt a halálúton

NÍNÓ

Elásott holttestet találtak Zalaegerszegen

NÍNÓ

Súlyos baleset történt Debrecennél, lezárták a 4-es főutat

NÍNÓ

Most jött: tűz ütött ki egy budapesti, belvárosi társasházban