5 hónapja

Ezért úszhatja meg a börtönt a magyar anya, aki halálra késelte a kis Alexet

Megúszhatja a kétéves kisfia, Alex meggyilkolásáért kapott börtönbüntetést B. Katalin. Az egykori pornószínésznő elmeorvosi vizsgálatát a hónap végére tűzték ki. Amennyiben bebizonyosodik betegsége, nem zárják börtönbe, amiért az ősz elején Olaszországba hurcolta és halálra késelte a gyermekét.

Hamarosan elvégzik B. Katalin elmeorvosi vizsgálatát. A Bors megbízható forrásból megtudta: a jelenleg Olaszországban őrzött volt pornószínésznő sorsa azon múlik, hogy a szakértő beszámíthatónak vagy súlyos betegnek nyilvánítja.

Fotó: Bors

Amennyiben az utóbbi lehetőség válik valóra, az anyát nem lehet felelősségre vonni szörnyű tettéért, vagyis biztosan nem kerül börtönbe. A magyar jog szerint eb­ben az esetben beutal­nák kényszergyógykezelésre, és mivel ez nemzetközi­leg bevett gyakorlat, biztosan tudható,hogy Olaszországban is hasonlóan járná­nak el.

Többször szúrt

Mint arról a Bors többször beszámolt, B. Katalin azután vitte magával a kétéves Alexet Olaszországba, hogy a magyar bíróság ideiglenesen az apánál helyezte el a kisfiút, és az anyát arra kötelezte, hogy a gyereket adja át Juhász Norbertnek. Katalin akkoriban az idős édesapja garzonlakásában levő galérián húzta meg magát a csöppséggel együtt. Ugyan B. György megpróbálta maradásra bírni, az anya mégis útnak indult, és végül több késszúrással kioltotta a védtelen gyermek életét, a halott kisfiúról fotót küldött az apának és több ismerősének, végül az élettelen testet egy élelmiszer-áruház pénztári futószalagjára fektette.

Öngyilkosságtól tartanak

A neve elhallgatását kérő informátorunk elmondta: az elmeorvosi vizsgálat során először elbeszélgetnek Katalinnal, majd különböző asszociációs teszteknek vetik alá.

Ugyan folyékonyan beszél olaszul, mivel korábban több évig élt az or­szágban, a szituációból adódóan nagy valószínűséggel speciális tudással rendelkező tolmácsot vesznek majd igénybe. Ez azért fontos, mert egy ilyen helyzetben egy-egy elhangzott szó jelentése vagy hangulatának árnyalata is nagy jelentőséggel bírhat.

Katalin régen elvált szülei egyetértenek abban, hogy gyilkossá vált lányuknak nem börtönben lenne a helye. György a lapunknak kifejtette: szeretné még a gyermekét megölelni, és ha anyagilag megengedhetné magának az utazást, meg is látogatná őt.

Abban bízom, hogy meggyógyítják, és végre ráeszmél, mit követett el – fogalmazott a Borsnak a férfi. Erzsébet továbbra is retteg attól, hogy leánya megpróbálja eldobni az életét.

Kórházi körülmények között vélhetően jobban odafigyelnek majd rá, mint egy egyszerű büntetés-végrehajtási intézetben – mondta az idős hölgy.

Nagyon labilis

Katalin hetente egy-két alkalommal telefonál az édesanyjának.

Hullámokban tör rá a mély depresszió és a nevetés. No nem azon nevet, amit a kisunokámmal tett, hanem a múltbéli élményeit idézi fel. Szeret visszagondolni a berúgásaira, de érdekes módon arra már nem tér ki, hogy miket művelt spicces állapotban – mesélte Erzsébet, és hozzátte: a lánya egy nővel osztozik jelenleg a fogvatartási helyén.

Ő tartja benne a lelket, illetve egy pap, aki rendszeresen látogatja. Kati bízik abban, hogy számára is van megváltás. Bánja, amit tett, én pedig próbálom vigasztalni, még akkor is, ha ez lehetetlen. Alexet semmi sem hozza már vissza az élők közé, de a lányomnak tudnia kell, hogy a családja a végsőkig kitart mellette. A rácsok mögött sok bosszúság éri, legutóbb az zaklatta fel, hogy ellopták a dohányát – fejezte be Erzsébet.

Katalinnak minden esélye megvan rá, hogy az orvosa végül megállapítsa büntethetetlenségét. Már korábban is suttogták róla, hogy nem teljesen épelméjű, mi több, amikor korábban a Pest megyei Dömsödre költözött, maga mutatkozott be úgy a szomszédoknak, hogy „Én vagyok a bolond Kati!”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezektől az országoktól várja Brüsszel az orosz gáz és olaj pótlását - elmondjuk, mindez miért lehetetlen

origo.hu

Putyin szövetségese megnevezte, melyik országot bombázzák először, ha kitörne a harmadik világháború

life.hu

Szinte felismerhetetlen Bruce Willis arca: lesifotó készült az afáziában szenvedő színészről

magyarnemzet.hu

Vidéken és a fővárosban is tarolt a Fidesz–KDNP az időközi választásokon

ripost.hu

Egyre durvábbak a magyar leánybúcsúk

mandiner.hu

Háborús intézkedés: az EU döntött a gáztározók stratégiai feltöltéséről

vg.hu

Ennyit kerestek a magyar úszok a világbajnokságon

travelo.hu

Mozart-golyó csak egy van! A világ egyik legismertebb bombonjának eredete

ripost.hu

GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY AZ EMÉSZTÉSI ZAVAROK ELLEN (X)

life.hu

"Bárcsak egy pohár whiskyvel a kezemben halnék meg!" - Híres nők, akik imádják a barna aranyat

ripost.hu

Így éljük túl idén a kánikulát

ripost.hu

Jobbik-botrány: 2 milliós fizetést ad élettársának Jakab Péter a parlamenti frakció pénzéből

További cikkek

NÍNÓ

A körmendi gyerekgyilkosságért elítélt férfi családot szeretne

NÍNÓ

Ez hihetetlen: Részegen szexeltek, 16 lakás égett ki

NÍNÓ

Tragikus motoroshalál történt Zala megyében

NÍNÓ

Durva baleset történt a fővárosban: Egy autó felborult

NÍNÓ

Halálos baleset Zalában: 8 éves kislány életéért küzdenek

NÍNÓ

Most kaptuk a borzasztó hírt, szörnyethalt a sofőr a balesetben

NÍNÓ

A Petőfi hídhoz riasztották éjszaka a rendőröket, ez történt

NÍNÓ

Vérfagyasztó videó: Ledarálta a kamion a szembejövő autóst