1 éve

Egy élet munkája veszett oda, semmije sem maradt az idős óbudai házaspárnak

Egy könnyűszerkezetes családi ház gyulladt ki az óbudai nyaralóövezetben vasárnap éjjel. A lakók mind megsérültek, mindenük elégett a tűzben.

Hárman is megsérültek abban a tűzben, ami vasárnap éjjel az óbudai üdülőövezet Aranypatak utcájában ütött ki. Az ott élő idős házaspárnak semmije sem maradt.

Egy nyolcvan négyzetméteres családi ház földszintje és tetőtere gyulladt ki, az oltást pedig nehezítette, hogy a nyaralóházas övezet úgynevezett vízhiányos terület, így a tűzoltóknak távolról, ingajáratban kellett a tűzoltáshoz használt vizet a helyszínre szállítani.

Pillanatok alatt a tűz martaléává vált a könnyűszerkezetes ház

A tűzeset kapcsán három lakó szenvedett sérüléseket, kórházba szállították őket. A legfiatalabb sérült, egy 15 éves fiú édesanyja az interneten kért segítséget az idős házaspárnak, akiknek semmije sem maradt, mindenük a tűz martalékává vált.

Semmije sem maradt a házaspárnak

„Egy 80 és egy 52 éves emberről van szó, nincs senkijük és ők már nem tudják a nulláról újrakezdeni, ezért most nagy szükség lenne az összefogás erejére és a segítségetekre! A szállásukat meg tudtam oldani a lábadozásuk idejére, de nagy szükség lenne ruhára, élelmiszerre” – áll a segítségkérő felhívásban.

A legelső segítségkérő posztban még a házaspár hét, befogadott cicájának is segítséget kértek, később azonban kiderült, hogy a hat, öregebb macska elpusztult a tűzben, a hetedik cica pedig elszökött, mire visszamentek az ismerősök a romokhoz.

„Imádták a cicákat, mind befogadott cica volt! Nem tudom, ti mit tettetek volna, ha álmotokból felzavarva arra keltek, hogy lángokban áll a ház, és a bejárat ég! Egyetlen kiút a tetőtéri szoba! A cicák a konyhában aludtak, mind idős cica volt! A hölgy első gondolata a cicák voltak, rohant a konyhához, de nem tudott mit tenni, az idős bácsi húzta el. A 15 éves fiú most súlyos lelki szenvedésben van, hogy nem tudta megmenteni őket, sírva feküdt tegnap is le” – írta a tűzben megsérült fiú édesanyja.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!