2 éve

Engedély nélküli fegyver miatt mentek, ezt találták

Engedély nélkül tartott fegyvereket kerestek a rendőrök egy 45 éves férfinél Nyugotszenterzsébeten, de ennél sokkal többet találtak: 3,6 kiló marihuánát, és 16 tő cannabis növényt.

A Pécsi Rendőrkapitányság nyomozói a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével 2020. március 23-án 5 óra 45 perckor Nyugotszenterzsébet külterületén fogtak el egy 45 éves helyi férfit, mivel felmerült annak a gyanúja, hogy engedély nélkül tartott lőfegyver van a birtokában.

Fotó: police.hu

A rendőrök a férfi házában kutatást tartottak, ahol két kézigránátot, egy lőfegyvert, lőszereket, valamint 16 tő kábítószergyanús növényt és közel 3,5 kilogramm kábítószergyanús növényi származékot foglaltak le.

A férfival szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. A rendőrök elfogták, előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

Fotó: police.hu

Ellene robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés és kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

A férfival szemben a Kaposvári Törvényszék korábban elfogatóparancsot bocsátott ki, ezért kihallgatását követően átszállították a büntetés-végrehajtási intézetbe.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!