2 éve

Hős Vas megyei apuka: Ez tette, amikor feleségénél beindult a szülés

Az első mentő megérkezésének pillanatában született meg a kisfiú! Édesapja a telefonon kapott instrukciók alapján vezette le a szülést!

Vélhetően egy életre szóló élményként marad meg a Vas megyei édesapának, hogy saját maga segíthette világra gyemekét. A férfi kedden délután riadtan telefonált a Szombathelyi Mentésirányításra, és elmondta, hogy harmadik gyermekét váró párjánál megindult a szülés.

A fájások ekkor még nem voltak gyakoriak, mentésirányítónk a legközelebbi mentőkocsit riasztotta, miközben vonalban maradt az édesapával. „A helyzet azonban gyorsan változott, a fájások egyre gyakrabban és erősebben jelentkeztek, így rutinos bajtársnőnknek meg kellett nyerni az édesapát, hogy vizsgálja meg az asszonyt. Az eredmény egyértelmű volt, az instrukciók alapján neki kell megkezdenie a már beindult szülés vezetését” – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook- oldalán. A mentől egy emelt szintű egységet is útnak indítottak, miközben a hős apa követte a mentésirányító minden mondatát. A kisfiú az első mentő megérkezésének pillanatában jött világra, teljesen egészségesen.

A babát és mamát a hős apa kíséretében szállították kórházba a mentők, akik minden résztvevőnek gratulálnak, aki részt vett az új élet világra segítésében.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!