2 éve

Hátulról szurkálta a taxist, miközben az cikázott a kocsival

Krimibe illő jelenet játszódott le Budapest utcáin: egy férfi minden előzmény nélkül késsel támadt az őt szállító taxisra, hátulról lefogta, és szurkálta. A sofőr pedig egyre jobban nyomta a gázt, és cikázott az autóval, hogy szabaduljon.

A harmincnégy éves férfi, 2018. május 25-én, éjjel, a IX. kerület, Nagyvárad térnél leintett egy taxit, majd a XX. kerület, Ady Endre térre vitette magát. A XX. kerület, Mártírok útja környékén az utas – minden előzmény nélkül – megragadta a sofőr ingének nyakát, annál fogva hátra húzta őt, majd a másik kezében lévő késsel többször megszúrta, illetve megvágta. A taxis – hogy szabaduljon – a kocsit nagy sebességgel kezdte vezetni, és azzal éles kanyarokat tett. A manőverek miatt a hátsó ülésen ülő férfi egyszer eldőlt, azonban felülve tovább szurkálta a sofőrt. A gépkocsi a XX. kerület Ady Endre térnél lefulladt.

Fotó: 123RF / Stockfoto

Az utas ekkor a taxis értékeit követelte, aki átadta a pénztárcáját. A támadó még ellenőrizte, hogy van-e a sofőrön gyűrű, majd az elvett tárcával együtt elmenekült.

A rendőrök azonban elfogták őt, és a Fővárosi Törvényszék bűnösnek mondta ki nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, és figyelemmel a férfi erőszakos többszörös visszaesői minőségére, életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, valamint kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!