5 éve

Felkavaró részletek: halálos dózist kapott a beteg a budapesti kórházban

A fõvárosi kórházban túladagolták az ópiáttartalmú fájdalomcsillapítót, kioltva ezzel egy idõs asszony életét. A rendõrség szerint ezután a dokumentációt is meghamisították.

A nyomozás adatai alapján valószínűleg nem kommunikáltak egymással a fehérköpenyesek, de a kórlapon sem tüntették fel, hogy ki, mikor, milyen orvosságot adott be a betegnek. Így adagolhatták túl a veszélyes, ópiumtartalmú szert. A Zsaru magazin írt először az esetről. Az asszonyt előbb a kardiológiára, majd a belgyógyászati és gasztroenterológiai részlegre vitték, ahol még aznap éjszaka meghalt.

A gyászoló család feljelentést tett az ügyben, a boncolás pedig megállapította: a beteg halála mérgezés következtében állt be. Azt is kimutatták, hogy a halálos dózisú, ópiumtartalmú fájdalomcsillapító élete utolsó huszonnégy órája során került a nő szervezetébe.

Ám az orvosi dokumentáció­ban, a kórlapon nyoma sem volt.

A nyomozás adatai szerint először a nappalos orvos adott fájdalomcsillapítót a néninek, később a délutános orvosnő tett ugyanígy, majd mivel a néni jajgatott fájdalmában, és a betegeket zavarta, az éjszakás ápoló kapszulában és injekcióban is újabb dózist adott be.

Dr. J. és dr. R. ellen veszélyeztetés vétsége miatt, az ápoló Sz. ellen pedig foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja ­miatt indult eljárás.

A szintén az osztályon dolgozó főnővér, Cs. ellen pedig az ügyészség folytat nyomozást, hiszen a gyanú szerint az ő utasítására hamisították meg azokat a kórlapokat, amelyeket az eljárás során bekért a rend­őrség.

Az ügy érintettjei a mai napig a kórházban dolgoznak, írja a Blikk.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!