5 éve

Láblevágással fenyegetik a magyar nyugdíjasokat!

Lebuktatta a Ripost a bûnbandát! A rendõrségnek is szemet szúrtak a csalók, akik országszerte nyugdíjasokat vernek át.

Sorsjegyekkel és borítékos sorsolásokkal is szédítették a nyugdíjasokat a %Ripost% által már leleplezett bűnbanda tagjai. A főkolompos előzetes letartóztatásban, négy gyanúsított szabadlábon védekezik.

Felébredt a rendőrség

Sajtótájékoztatót tartott péntek délelőtt a Veszprém megyei Rendőrfőkapitányság, miután április közepén előzetesbe helyeztek egy 25 éves fiatalembert. M. Gergely Márióról még április elején írtuk meg, hogy vélhetően ő is annak a bűnbandának a tagja, amely az egész országban megkárosítja a nyugdíjasokat. Õ akkor egy Egerben működő cég kapcsán került a látókörünkbe.

Az átverés az ingyenes szűrővizsgálattal kezdődik

A módszer mindig ugyanaz: ingyenes szűrővizsgálatra hívják be a beteges, idős embereket, ott azt mondják nekik, abszolút hiteltelen eredményekre hivatkozva, hogy hamarosan meghalnak, ha csak meg nem vesznek egy bizonyos terméket, amit ők árulnak.

Mint pénteken kiderült, a rendőrség már február eleje óta dolgozik az ügyön, akkor érkeztek be ugyanis hozzájuk feljelentések Veszprémben. M. Gergely ott az egrihez hasonló céget vitt. „Kardiológiai vizsgálatra hívtak be, ráadásul egy olyan helyen volt a cég, itt, a rendőrséggel szemben, ahol dolgozik kardiológus orvos” – mesél az elképesztő pofátlanságról egy idős hölgy, aki nevét és arcát nem szerette volna vállalni.

 

Egy háromszög alakú eszközzel vizsgáltak meg, és hamar közölték, hogy nagyon rosszak az eredményeim

– számolt be a veszprémi károsult, aki, amikor megmutattuk azokat a papírokat, melyeket egy kaposvári károsulttól kapott lapunk, azonnal bólintott, és azt mondta: ő ugyanilyen papírt kapott, a lapon látható eszközzel vizsgálták meg őt is, őt is annak az eredményével vágták át. Érdekes, hogy a kaposvári cég nem M. Gergelyhez, hanem az ő érdekeltségi és baráti körébe tartozó egyik férfi tulajdonában állt.

Nyakmasszírozó 400 ezer forintért

„Azt mondták, ők tudnak segítséget, egy 400 ezer forintos nyakmasszírozó gépet ajánlottak. Mikor mondtam, hogy annyi pénzem nincs, felajánlották, hogy részt vehetek egy kutatási programban, és akkor „csak” 200 ezerbe kerül.

Még haza is akartak kísérni a pénzért, de azt nem hagytam. De kénytelen voltam visszamenni, mert a személyi igazolványomat ott tartották

– meséli a hölgy, akinek hiába esett le hamar, hogy átvágták, a pénzét nem voltak hajlandóak visszafizetni.

A rendőrség részletesen ismertette a csalók trükkjeit a sajtótájékoztatón. Ezeket részletesen a szombati Ripost napilap mutatja be, mint ahogy több károsult is részletesen elmeséli, hogy mi a banda módszere.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!