Újabb botrány: Magyar Péter öccse közel 2 milliót tett zsebre a Diákhitel-megbízásokból

INSIDER
NA NE!

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.10.08. 18:00

Kitálalt a szakértő: ezért nem szabad visszatartani a szellentést

Komoly hasi és bélben lévő problémákat okozhat.

Gyomrunkban, emésztőrendszerünkben a gáz azok után keletkezik, hogy a testünk elkezdi emészteni a bevitt ételmennyiséget. Ez pedig a legtöbb esetben böffentés vagy szellentés formájában szokott távozni. Utóbbit még inkább visszatartja az ember, amikor nyilvános helyen van, mint az előbbit. Egy szakértő, Dr. Ellen Stein szerint azonban ez a legkevésbé sem egészséges. 

Mennyire egészséges a csokoládé? A dietetikus válaszolt.  kutató, orvos, gyógymód, gyümölcs
Kitálalt a szakértő / Fotó: Josep Suria (Illusztráció)

Egy jó babos étel kifejezetten megnehezíti ezt a műveletet, pláne, hogy szaggal és hanggal is jár. Persze meg lehet próbálni "halkan elengedni", majd ártatlannak tettetni magunkat. Van, amikor nem rajtunk múlik azonban a dolog. Dr. Stein szerint ugyanis az egyetlen, amivel kontrollálhatjuk az egészet, az a külső anális záróizom. Viszont, ha ott nem engedjük ki, akkor a testünk megoldást talál arra, hogy máshol eressze ki a felgyülemlett gázmennyiséget.

De mégis mikor, hol és hogyan? Nos, a szakértő szerint akkor, amikor a mosdóban vagyunk, vagy alvás közben, amire bizony nem ébredünk fel a legtöbb esetben akkor sem, ha szaga van. Ez pedig azért történik, mert a visszatartott szellentés "visszahúzódik a vastagbélbe" és lesben áll, mikor fekszel le. És habár a legtöbb el nem engedett gáz nem okoz problémát, Dr.Stein figyelmeztetett arra, hogy hosszútávon igenis rosszat tesz a beleknek. Ez pedig majd hasi fájdalmat, valamint más, vastagbélbeli problémákat okozhat, ami nagyban megnehezítheti majd a wc-n töltött időt – írja a LadBible.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek