Politikai merénylet? Agyonlőttek egy jobboldali polgármestert Ausztriában

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.10.28. 18:45

Teljesen ledöbbentek a kutatók: rejtélyes objektumokat találtak a világűrben

Meglepő feltárást tett a Subaru teleszkóp, ugyanis új objektumokat talált a Kuiper-övön túl. A felfedezés teljesen átírhatja a bolygókeletkezés folyamatáról alkotott képünket és fellendítheti a Földön kívüli élet keresését.

Sokakat foglalkoztat a Földön túli élet kérdése. Ez az új feltárás nemcsak azt sugallja, hogy Naprendszerünknek több hasonlósága van más bolygórendszerekkel, hanem a más bolygókon való élet lehetőségét is felveti. A Kuiper-övön túl talált objektumok egy teljesen új, még fel nem fedezett kategóriát alkotnak, mely átalakítja a Naprendszerünk felépítésének és történelmének értelmezését.

Az új feltárásoknak köszönhetően közelebb lehetünk más bolygórendszerek felfedezéséhez, ahol élet is lehet.
Az új feltárásoknak köszönhetően közelebb lehetünk más bolygórendszerek felfedezéséhez, ahol élet is lehet / Fotó: buradaki (Illusztráció)

A Subaru teleszkóp az űrszonda 2006-os felbocsátása óta a Kuiper-övön keress objektumokat, a folyamatos megfigyelések már 263 tárgyat fedeztek fel, Közülük 11 található a Kuiper-öv elfogadott peremén túl található. Az elmúlt években egyre több bizonyíték érkezett az ismert Kuiper-öv külső szélén túli tárgyakra, de ez a felfedezés jelentős abból a szempontból, hogy a viszonylag kis keresési területen nagy mennyiségű objektumot találtak, ami nem vehető véletlennek.

A Földön kívüli élet keresését az Univerzumban hátráltatja a tény, hogy egyetlen egy megerősített példánk van olyan bolygóra, ahol élet keletkezett: a Föld.

Egy példával nem tudjuk megállapítani, pontosan milyen tényezőkre és előfeltételekre van szükség egy bolygónak ahhoz, hogy az élet ki tudjon rajta alakulni. Tehát bármi, amit tehetünk, hogy kizárjunk egy lehetséges előfeltételt, közelebb visz bennünket az élet valódi előfeltételeinek megtalálásához.

Ha bebizonyosodik, hogy a Naprendszer egy sokkal nagyobb napködből alakult ki, mint gondoltuk, az nemcsak a kis szülőködöt szünteti meg a lehetséges előfeltételek listájáról, hanem nagyban növeli a lehetőségét annak, hogy egy másik bolygórendszert találjunk, ami megfelel az élet minden előfeltételének és akár idegen élet is van benne - írta a SciTechDaily oldala.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek