A Mediaworks közleménye: DIGITÁLIS FÓKUSZ, ÚJ TARTALMAK, BŐVÜLŐ EGYÜTTMŰKÖDÉS

POLITIK
NAPI UFÓ

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.10.25. 18:30

„Nem vagyunk egyedül!” – Meglepő kijelentéssel állt elő az elismert űrkutató

A vezető űrkutató, akiről aszteroidát is elneveztek, úgy véli, az élet mindenütt jelen, épp ezért biztos abban: léteznek földönkívüliek.

A földönkívüliek kérdése már hosszú évek óta lázban tartja az emberiséget, ahogy az is: vajon létezik-e a bolygónkon kívül máshol is élet? Az évek során számtalan olyan videófelvétel készült, amivel az idegenek létezését kísérelték meg alátámasztani, mindent eldöntő bizonyíték azonban egyelőre nem látott napvilágot. A témával kapcsolatban megszólalt Nagy-Britannia talán legelismertebb űrkutatója is, aki kijelentette, biztos abban, hogy léteznek földönkívüliek.

Az ufó Budapesten jelent meg, és mintha célzottan ment volna egy irányba /
Biztos a földönkívüliek létezésében az elismert űrkutató (Fotó: pexels.com – Képünk illusztráció) 

Az ExoMars küldetést jelenleg irányító John Zarnecki professzor, akiről aszteroidát neveztek el, s aki azt a csapatot vezette, amely sikeresen elküldött egy szondát a Szaturnusz holdjára, úgy véli, az élet mindenütt jelen van, éppen ezért hisz abban, hogy az idegenek odakint vannak.

Nem vagyunk egyedül. Ez ilyen egyszerű: vagy teljesen egyedül vagyunk az univerzumban, vagy az élet mindenütt jelen van. Nehéz előhozakodni bármivel a kettő között. Ha másfajta életre találunk rá a Naprendszerben, az szinte biztosan azt jelenti, hogy az élet mindenütt gyakori. Több mint 6000 bolygót fedeztünk fel más csillagok körül, ami azt jelenti, hogy hihetetlenül gyakori azoknak a helyeknek a száma, ahol az élet kialakulhati Szinte végtelen. Úgy gondolom tehát, hogy nem vagyunk egyedül. Van élet máshol is, és valószínűleg sok

– jelentette ki a 74 éves professzor, aki az elmúlt 11 évben a svájci Bernben működő Nemzetközi Űrtudományi Intézet igazgatója volt, jelenlegi küldetésének, az ExoMarsnak pedig az a célja, hogy az élet jelei után kutassanak a Marson – írja a Daily Star.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek