NA NE!

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.10.01. 14:30

Aki abból él, hogy nem csinál semmit: bizarr szolgáltatást kínál egy férfi magányos embereknek

Van, aki képes megélni abból, hogy majdhogynem semmit sem csinál.

Meglehetősen bizarr szolgáltatásból tartja fenn magát egy férfi Japánban. A 40 éves Shoji Morimoto 2018 óta abból él, hogy magányos embereknek felkínálja, egyszerűen ott lesz mellettük, ha igénylik a társaságát.

elképesztő, meglepett, nő
Bizarr szolgáltatásból tartja el magát egy férfi / Fotó: Unsplash (Illusztráció)

Morimotót a közösség bérli fel arra, hogy elkísérje őket vacsorázni, köszöntse őket egy maraton végén, leüljön melléjük munka közben, esetleg meghallgassa, ahogy kiadják magukból a mérgüket. 

Mindezért alkalmanként 10 ezer jent (közel 25 ezer forintot) kér, és minden olyan munkát elvállal, amihez az emberek társaságot igényelnek.

Morimoto hozzátette, a munkája során nem beszél sokat, és soha nem kezdeményez társalgást, mivel nem szeretné közelebbről megismerni az ügyfeleit. A kuncsaftok többsége egyébként kifejezetten magányos ember, akik nem érzik jól magukat, ha ezeket a tevékenységeket a családjukkal, vagy a barátaikkal végzik. A férfi hozzátette, akadnak olyan ügyfelei is, akik be akarnak vallani valami fontosat egy közeli ismerősüknek, de előtte szeretnék mindezt elpróbálni egy harmadik fél előtt. 

A közösségi médiában vegyes fogadtatásban részesült Morimoto foglalkozása: egyesek úgy vélekedtek, ez egyfajta terápia a magánnyal vagy gyásszal küzdők számára, míg mások szerint az effajta szolgáltatás rámutat arra, ahogy az emberek manapság nem tudnak, vagy nem akarnak valódi kapcsolatokat kialakítani - írja a Unilad.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek