NA NE!

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.27. 20:30

Felfedték a kutatók: gigászi aszteroida száguld a Föld felé, kiadták a riasztást

Potenciálisan veszélyes objektum tart felénk, a szakemberek minden erejükkel követik pályáját.

A Föld felé közelít egy potenciálisan veszélyes aszteroida, amelyet (363027) 1998 ST27 -ként azonosítanak. Az objektum közel fog elhaladni a Föld mellett 2024. október 12-én. 

Az aszteroida legközelebbi pontján 3,6 millió kilométerre lesz tőlünk, tehát biztonságos távolságban marad a kutatók megfigyelései szerint. Gyorsaságát jól szemlélteti, hogy szeptember 25-én még az 500 méter átmérőjű aszteroida körülbelül 24 millió kilométerre volt bolygónktól.

Fontos megjegyezni, hogy egy aszteroida nem azért potenciálisan veszélyes, mert félő, hogy becsapódik, ez a megnevezés inkább csak azt jelzi, hogy érdemes figyelemmel kísérni útját. Olyan földközeli égitestek tartoznak ebbe a besorolásba, amelyek pályájuk során legfeljebb 7,5 millió kilométerre közelítik meg a Földet, és átmérőjük legalább 140 méter - írja a virtualtelescope.eu

A kritériumoknak megfelelő égitesteknek a pályáját folyamatosan figyelik a szakemberek, mivel bár jelenleg biztonságos távolságban haladnak el a bolygó mellett, érhetik olyan hatások, amelyek miatt irányt változtatnak.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek