Létrehozva: 2019.02.07.

Varga Mihály: A magyar kormány folytatja az adócsökkentést

A kabinet az adócsökkentés kormánya kíván maradni, és a legnagyobb adócsökkentõ cím mellé néhány éven belül szeretné megszerezni a legnagyobb adóadminisztráció-csökkentõ címet is - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) évértékelõjén.

Varga Mihály elmondta: a gyermekes családok megerősítését, illetve a gyermekvállalás ösztönzését szolgáló családvédelmi akciótervben foglalt intézkedéseket a miniszterelnök mutatja be a hétvégén.

 

Beszélt arról is, hogy évek óta minden makrogazdasági adat jól alakul, a 2018-as növekedés akár a 4,6 százalékot is meghaladhatja -

a tavalyi harmadik negyedévi 5,2 százalék a harmadik legmagasabb ütem az EU-ban -, és egyes elemzők szerint az idei is nagyobb lehet a vártnál.

A világgazdaság azonban kezd túljutni növekedési csúcspontján, amire érdemes felkészülni, és olyan intézkedéseket kidolgozni, amelyek megvédik az eddigi eredményeket.

Hangsúlyozta, ebben nagy feladat hárul a költségvetési bevételek mintegy 95 százalékát beszedő adóhivatalra, amely tavaly eredményes és hatékony munkát végzett.

Bár 2018-ban több adó kulcsa is mérséklődött, ez nem járt a bevételek csökkenésével, a beszedett 14.253 milliárd forint 851 milliárd forinttal nagyobb az előző évinél.

Idén pedig a NAV-nak úgy kell 1065 milliárd forinttal többet hoznia, hogy csupán a szociális hozzájárulási adó (szocho) július 1-jétől várható 2 százalékpontos csökkentése több mint 130 milliárd forintot hagy a vállalkozásoknál.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lezuhant egy Airbus A320-as utasszállító repülőgép Karacsi lakónegyede felett, 98 ember meghalt

origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

borsonline.hu

Óriási fordulat: mégis együtt folytatja a Házasság első látásra párja

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

mandiner.hu

Havas Henrik nagyot ment: „Én ismerem Orbán Viktort, beledöglene, ha Schmitt Pál és Novák Katalin után Sulyok Tamás is lemondana”

origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

mindmegette.hu

Mindent kirántunk! 7 isteni rántott hús és zöldség

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-