adó

42 találat
POLITIK

Változhat a kata, már ma napirendre kerül

Az előterjesztést kivételes eljárásban tárgyalják.

KÜLFÖLD

Német sajtószabadság: Törölték a kínálatból az Russia Today csatornáját

Németország „európai” megoldást választott, és nemes egyszerűséggel ellehetetlenítette a legnagyobb külföldi médiavállalatot, ami olvasottságban és nézettségben is verte a helyi médiumokat.

INSIDER

Orbán Viktor: A családok helyett a klímaromboló nemzetközi vállalatokat kell megadóztatni!

Magyarország kormánya továbbra is védi a rezsicsökkentést.

INSIDER

Izer Norbert: Ingyenessé vált az állami ügyintézés

Január 1-től évi másfél millió államigazgatási ügy intézése vált ingyenessé, idéntől ugyanis illetékmentesek az elsőfokú közigazgatási eljárások – közölte Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel.

INSIDER

Idén sem kell a négy- vagy többgyermekes édesanyáknak szja-t fizetni

Idén is élhetnek a négy- vagy többgyermekes édesanyák a személyi jövedelemadó (szja) alóli mentességgel, a kedvezmény a vér szerinti és az örökbefogadott, illetve a már felnőtt gyermekek után is jár – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter

INSIDER

Pozitív változások sorát hozza 2021 – így változik az életünk

Új év, új lehetőségek – számos kedvező változást hoz 2021, melynek a családok, a nyugdíjasok, a vállalkozások és a vásárlók egyaránt örülhetnek. A legfontosabb módosításokat szedte csokorba a Ripost.

INSIDER

Tállai András: Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben az adóterhelés

Az OECD 37 országa közül Magyarországon volt a legnagyobb mértékű az adóteher-csökkentés tavaly, 1,7 százalékos – tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

INSIDER

Ismert sztárjaink is rajta vannak a NAV „feketelistáján”

Az adóhivatal harmadik negyedéves adóslistáján több ismert név is feltűnt.

INSIDER

Karácsony a pénzügyi helyzet miatt siránkozik, ezzel szemben itt vannak a tények

Hivatalos dokumentumból derült ki, hogyan is áll a főváros pénzügyi helyzete.

INSIDER

Kiderült: nekik ajánlották fel a legtöbben adójuk egy százalékát

A statisztikákból kitűnik, hogy évről évre csökken a civil szervezeteket támogatók köre.

HŰHA

Nagyon messzire gurult Alekosz gyógyszere, durva, mit tenne a budafokiakkal

A görög származású showman újabb képtelen ötlettel rukkolt elő.

POLITIK

Nem nőnek a lakosság adóterhei a válság ellenére sem

A többletterheket elsősorban a tőkeerős csoportoknak kell vállalniuk – mondta hétfői sajtótájékoztatóján a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

FÜLES

Így szerezte meg a hiányzó pénzt Gáspár Győző

Megelégelte, ami körülötte zajlik.

INSIDER

NAV: SMS-ben is kérhető a bevallási tervezetek postázása

Az ügyfélkapuval nem rendelkezők az idén is kérhetik a NAV-tól a tervezet postázását április 15-éig.

KÜLFÖLD

Szijjártó: Tíz év alatt utolsóból elsők lettünk

Tíz év leforgása alatt Magyarország utolsóból első lett a gazdasági növekedést tekintve az európai uniós tagállamok között – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter hétfőn Hongkongban az Ázsiai Pénzügyi Fórumon elmondott beszédében.

INSIDER

Döbbenet, így játszotta ki az útdíjfizetési rendszert a trükkös sofőr

Több mint 2,2 millió forintos útdíjcsalást derítettek fel a pénzügyőrök a számítógépes rendszerek adatainak utólagos elemzésével.

RIPOSTER

Elsöprő siker a családtámogatási csomag

A gyermekvállalási korban lévők bizakodva várják az új családtámogatások indulását - állapította meg a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) friss közvélemény-kutatása.

Varga Mihály: A magyar kormány folytatja az adócsökkentést

A kabinet az adócsökkentés kormánya kíván maradni, és a legnagyobb adócsökkentő cím mellé néhány éven belül szeretné megszerezni a legnagyobb adóadminisztráció-csökkentő címet is - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) év

RIPOSTER

Nyugdíjasok előnyben, érdemes újra dolgozni

Jelenleg nagyjából 75 ezer ember dolgozik munkaviszonyban nyugdíj mellett, ez a szám az idén akár hetvenezerrel is emelkedhet a közterhek mérséklése nyomán.

INSIDER

Így változik az életünk 2019. január 1-jétől

Több kellemes meglepetést is tartogat az új esztendő: csökken a tartós tej adója, nőnek a nyugdíjak és a családi adókedvezmény, sőt a minimálbér is, több pénzt kapnak azok a szülők, akik tartósan beteg gyermeküket gondozzák. A Ripost összegyűjtötte, hogya

INSIDER

Hamarosan indul az állami nyugdíj előtakarékossági program

Az állami nyugdíj előtakarékosságra, az adózás egyszerűsítésére és a kismamák munkába állásának ösztönzésére vonatkozó javaslatokról tárgyal holnap a kormány - jelentette be Varga Mihály, pénzügyminiszter.

RIPOSTER

Itt az új adótörvény, ettől változik meg az ingatlanpiac

Az Országgyűlés kedden elfogadta a kormány legfrissebb adócsomagját, amely egyebek mellett 8 millió forintról 12 millió forintra emelte az egyéni vállalkozások alanyi adómentességének értékhatárát.

INSIDER

Óriási változások jönnek mától!

Drágul a taxizás Budapesten, 20 év alattiaknak ingyenes lesz a KRESZ-vizsga és a tanfolyam, razziázni kezdenek a parlagfű miatt a hatóságok: íme a július 1-jén hatályba lépő fontos változások!

MANIMÉKER

Olcsóbb lesz a csapolt sör? Ennyit spórolhatnál

A nagy sörgyártók és a hazai kisüzemi főzdék közösen fordultak a Pénzügyminisztériumhoz, hogy terjesszék ki a csapolt sörre is a kedvezményes áfát, mert ez főleg a kisebb, magyar üzemeket támogatná a multikkal szemben.

INSIDER

Megadóztatják az esővizet

Annyi eső hullott egyetlen nap alatt Kiskunhalason, mint máskor egy hónap alatt. Ez újra rávilágított az esővíz elvezetésének problémájára. Ezért azt találták ki a város vezetői, hogy megadóztatják az esővizet, vagyis lakossági hozzájárulásból oldják meg

INSIDER

Lenyúlják a multik az áfacsökkentést

Csak ideig-óráig érezhettük az 5 százalékra mérsékelt adó jótékony hatását, az árak gyorsan visszakúsztak a korábbi szintre. Sőt, van, ahol egy év alatt drasztikus, mintegy 40 százalékos emelés történt. Áresés helyett durván drágult például a tojás, de má

MANI

Örülhetnek a dolgozók - adócsökkentéssel indul 2018

Fontos változás jön jövőre, amely minden céget és minden munkavállalót érinthet. A pénztári megoldásokat is magában foglaló bizonyos béren kívüli juttatások adóterhelése közel három százalékkal, 40,71 százalékra csökken.

OLDALVONAL

Döntöttek, így változik Bernd Storck fizetése

Pluszmilliókat kapnak a legjobban kereső edzők és sportolók. A szövetségi kapitány a legnagyobb nyertes.