Nincs

Orbán Viktor a kereszténydemokraták brüsszeli tanácskozásán

A brexitről, az európai gazdaság gyengüléséről és az európai parlamenti választási kampányról beszélt Orbán Viktor a kereszténydemokrata pártokat tömörítő politikai szövetség, a CDI tanácskozásán, amelyet Brüsszelben, az Európai Parlament épületében tartanak.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A jobbközép pártszövetség alelnökeként Orbán Viktort kérték fel az európai politikai helyzet értékelésére.

A Fidesz elnöke szerint a három meghatározó kérdés közül a britek kiválásáról semmi biztosat nem lehet tudni, még néhány órával a szerda esti EU-csúcstalálkozó előtt sem.

A második fontos témának az európai gazdaság helyzetét nevezte, kiemelve, hogy a nagyobb uniós tagállamok, Olaszország vagy Németország teljesítményének lassulása aggodalomra ad okot.

A harmadik meghatározó vitatéma az EP-választási kampány – mondta Orbán Viktor, kiemelve: a felmérések szerint az Európai Néppártnak kevesebb képviselője lesz a testületben.

Bár az élen végezhet, nagy kérdés, hogy a várható koalíciós kényszer miatt összefog-e a bevándorláspárti baloldali és liberális pártokkal. 

Most még sok a spekuláció, de ezt a stratégiai vitát mindenképpen le kell majd folytatni a választás után– mondta Brüsszelben a Fidesz elnöke,

hozzátéve: nyugati társaikhoz képest a közép-európai jobboldali, kereszténydemokrata pártok erősebbek, nagyobb arányban bírják a szavazók bizalmát.

Orbán Viktor este hat órakor az Európai Tanács rendkívüli ülésén vesz részt, amelyet a brexit ügyében hívtak össze Brüsszelbe.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?