Létrehozva: 2018.01.27.

A forralt bor már a múlté, így isszák most a sört a menők

A sör eddig a nagy nyári melegek kedvenc itala volt, de most beférkõzött a hideg idõ italai közé. Ha unod a forralt bort, most mutatunk valami újat, amit otthon is érdemes kipróbálni.

Ha egy téli hétvégén összejöttöka baráti társasággal, érdemes valami különleges itallal előállni. Olyan kell, ami melegít és nem kerül óriási összegbe. Erre a legjobb  - ami mostanában egyre közkedveltebb - a forralt sör. Fűszerek mindig vannak otthon, sörből meg érdemes valami könnyebb, édesebb ízűt beszerezni, és 20 perc alatt elkészül egy érdekes, téli ital, ami jobb, mint a forralt bor.

Hozzávalók:

  • 2 üveg (fél literes) sör

  • 1 rúd fahéj

  • negyed marék szegfűszeg

  • 6 szem kardamon

    Elkészítés:

  • Vegyél elő egy 2 literes zománcozott edényt.

  • Öntsd bele a sört és kezd el forralni.

  • Forrás közben tedd bele a fűszereket és kavargasd, mert kifut.

  • Ha felforrt, vedd le a tűzről és fedd le 10 percre.

  • Szűrd le és tedd csészékbe.

    Egészségetekre!

     

     

     

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -