Nincs

1500 forintból lett milliomos és világsztár a 26 éves magyar pókeres

Számára eddig csak hobbi volt a póker, főállásban fémipari szakmunkásként dolgozik Németországban. 700 versenyzőből jutott el a legjobb nyolcig, milliomosként és sztárként tér majd haza.
  • Szerző: Ripost

Györgyi Krisztián néhány nap alatt vált nemzetközi hírű pókerjátékossá, és a döntőben már nemcsak a magyarok, de szinte mindenki neki szurkolt. Hiszen a 26 éves srác menetelése a selejtezőtől olyan volt, ahogyan egy mesehős halad a célja felé. Ugyanis mindössze öt euróval szállt be a versenybe, és innen jutott a rangos, Monte Carlo-i döntőbe. Ahol olyan húzása volt, amit a pókeresek sokáig emlegetni fognak.

1500 forinttal a döntőig

A mezőny rettenetesen erős volt, Krisztián olyan profikkal játszott az asztaloknál, akik a döntőben is képesek rezzenéstelen arccal játszani. Hiszen számukra ez teljesen természetes, rutinosan csinálják végig a hatalmas lelki megterheléssel járó döntő küzdelmet.

A nemzetközi sajtót is lenyűgözte, hogy velük ellentétben a magyar versenyző arcán mennyi érzelem látszott a végső játék alatt: egyértelmű volt, hogy számára sokkal többet jelent, hogy ott ülhet a döntőben, mint a többieknek. Krisztián eddig online játékokban vett részt, és egy, a lakhelyéhez közeli stuttgarti kaszinóban szokott játszani.

Bejött a merész blöff

A döntőig vezető úton Krisztián belopta magát a nézők szívébe azzal, hogy amikor kiderült, hogy eljutott a végső játékig, felugrott az asztaltól, körbeszaladt a termen, magyarul kiabált és káromkodott. Népszerűségét azonban nem csak ennek köszönheti: Krisztián ugyanis játék közben pontosan tudja, hogy mit csinál, nem csoda, ha a szakértőket is meglepte.

A döntőben a lehető leggyengébb leosztást kapta, míg partiban maradó ellenfelének kilencven százalék esélye volt a győzelemre. Ám Krisztián all int hívott – vagyis minden tétjét feltette a rossz lapokra. Ellenfele bedőlt a trükknek, nem mert kockáztatni, és eldobta a lapjait. Amikor a magyar játékos megmutatta a lapjait, a kommentátorok szóhoz sem jutottak, ellenfelei pedig elképedtek a merészségen.

Bár kiesett, egyáltalán nem vesztesként tér majd haza

Györgyi Krisztián az ötödik helyet szerezte meg magának a rangos versenyen, ami nemcsak hatalmas teljesítmény, de nagy nyereménnyel is jár: 57 millió forinttal lett gazdagabb. A verseny után beadta felmondását, vissza fog költözni Magyarországra, és a nyeremény egy részéből lakást akar venni. A pókerkarrier pedig csak most kezdődik igazán: Krisztián augusztus 21-én ismét asztalhoz ül a rangos barcelonai viadalon.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?